15 augustus 2011 In de media

Supercup Jong PSV – Jong Vitesse/AGOVV 3-0

Jong Vitesse/AGOVV heeft de wedstrijd om de Supercup tegen landskampioen voor beloftenelftallen met 3-0 verloren. De PSV goals werden gesoord door Depay (‘4) en twee keer Labyad (’33 & ’42). In de tweede helft werd niet meer gescoord.

Na bekerwinst geen Supercup voor Jong Vitesse

Bekerwinnaar Jong Vitesse/ AGOVV heeft vanavond, maandag 15 augustus, geen beslag kunnen leggen op de Supercup voor beloftenteams. De ploeg van trainer Gerry Hamstra verloor op sportpark De Herdgang in Eindhoven met 3-0 van Jong PSV.

De Beloften keken al na vier minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Depay schot de bal langs Van der Sman. Jong Vitesse/AGOVV had zichtbaar moeite met de beweeglijke spelers van de thuisploeg en kon de bal moeilijk in de ploeg houden. De 400 bezoekers die op de wedstrijd waren afgekomen kregen geen groots duel voorgeschoteld. De kansen voor beide teams ontstonden voornamelijk uit slordigheden in de passing.

Na een kwartier spelen kreeg Jong Vitesse/AGOVV iets meer grip op het duel. Tot echt grote kansen leidde het echter niet. Tighadouini kreeg een vrije schotkans, maar vond de doelman van Jong PSV op zijn weg. Kort daarna profiteerden de Eindhovenaren van een uitbraak. Labyad maakte er met een laag schot 2-0 van. Kort voor rust was ook hij het die de Arnhemmers met een 3-0 achterstand de rust in schoot.

In het tweede bedrijf waren beide ploegen niet bij machte echte grote kansen te creëren. Vitesse-doelman Van der Sman moest nog wel een aantal keer met succes in actie komen. Één keer werd hij gered door de paal. Ook Jong Vitesse/AGOVV was na rust dicht bij een doelpunt. Een vrije trap van Tighadouini werd overgetikt en kopballen van Vakalopoulos en Wormgoor ondervonden hetzelfde lot. De grootste kans op een eretreffer kwam op naam van Tighadouni. Tien minuten voor tijd speelde hij zich met een mooie kapbeweging knap vrij in het strafschopgebied. Ook hij vond echter wederom doelman Bertrams van Jong PSV op zijn weg.

Tighadouini was na afloop zichtbaar teleurgesteld. “Jammer dat we in de eerste helft te kort zijn gekomen,” reageerde de Vitessenaar na afloop. “De tweede helft hebben we ons aardig herpakt, maar dat mocht niet baten. Een gemiste kans op een nieuwe prijs.”

Jong Vitesse/ AGOVV: Van der Sman, Bouwmeester, Damasco, Pinarci, Van de Streek (’46 Darri),Tagherbit (’46 De Kler), Tighadouini, Viereck (’72 Phillips), Vreekamp, Wormgoor, Vakalopoulos.

Doelpunten: ‘4 Depay 1-0, ’33 Labyad 2-0 & ’42 Labyad 3-0.

Geel: ’26 Pinarci (V/A), ’56 Najah (P) & ’60 Ibrahim (P)

Jong Vitesse/AGOVV neemt de medailles in ontvangst (foto AvV)