4 april 2014 In de media

Supporters halen herinneringen op tijdens SV History avond

Donderdagavond 3 april organiseerde de activiteitencommissie van de Supportersvereniging Vitesse een ‘History avond’ rondom de Europese wedstrijden tegen Werder Bremen (2-1 en 3-3).
De wedstrijd in Bremen (2002) wordt nog altijd als legendarisch ervaren binnen de Vitesse-supporterskringen.
 
De activiteitencommissie had diverse spelers benaderd en Gert Cleassen bereid gevonden om helemaal uit België naar Arnhem te reizen om aanwezig te zijn en zijn belevingen te delen. Helaas was Gert genoodzaakt om op het laatste moment in verband met privé omstandigheden af te bellen.

Gert Claessens speelde van winter 2001 tot 2004 voor Vitesse. De dynamische middenvelder was met zijn drive en loopvermogen erg populair in Arnhem. Hij speelde 85 wedstrijden voor Vitesse en scoorde 16 doelpunten voor de Arnhemmers, waaronder een schitterende Europese goal in Bremen (0-1).
 

 
Oud trainer Mike Snoei kon helaas niet aanwezig zijn omdat zijn Indiase club op dit moment in de voorronde van de Aziatische Champions League in Hongkong speelt. Hij excuseerde zich via mail. 'Wat een ontzettend leuk initiatief om deze memorabele wedstrijd nog een keer terug te beleven met zijn allen. Tot op de dag van vandaag word ik nog regelmatig herinnerd aan deze wedstrijd'.

Snoei vervolg: 'Vooral het feest voor het vak van de supporters op de sintelbaan na de wedstrijd is onvergetelijk. Jammer genoeg kan ik spijtig genoeg niet lijfelijk aanwezig zijn, maar in gedachte zal ik deze kraker zeker nog een keer mee beleven met jullie', schreef Mike Snoei die destijds trainer van Vitesse was.
 
De aanwezige fans hebben samen de wedstrijd terug gekeken die in Bremen gespeeld werd. Diverse supporters, die destijds Vitesse achterna zijn gereisd naar Bremen, hebben hun ervaringen en het gevoel bij de wedstrijd met elkaar gedeeld.
 

 
Aan het einde van de avond zijn diverse actiefoto`s van de wedstrijd Werder Bremen – Vitesse, welke de activiteitencommissie op groot formaat had laten afdrukken, verloot onder de aanwezige supporters.
 
Ondanks de afwezigheid van oud-spelers hebben de Vitesse-supporters weer kunnen genoten van een mooie en historische Europese wedstrijd van Vitesse en hun hart opgehaald aan de vele herinneringen.
 


Presentator van de avond en activiteitencommissie voorzitter Erik Campschroer
 
(Veel oud Vitesse-spelers en selectiespelers in de periode van de Europese 'dubbel' tegen Werder Bremen lieten weten te betreuren dat ze helaas niet aanwezig konden zijn. Zo gaf Nicky Hofs aan die avond training te geven, Theo Janssen en Aleksander Rankovic verhinderd te zijn i.v.m afsprakenen en Tim Cornelissen die avond zijn verjaardag te vieren en het huis vol met gasten te hebben. Wij danken iedereen voor de reactie.)
Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: