16 februari 2017 In de media

Supporters schenken ruim 109.000 euro aan Vitesse voetbal Academie

Vitesse-supporters hebben via de actie van de VriendenLoterij het afgelopen jaar 109.952 euro bij elkaar gespeeld voor de Arnhemse jeugdopleiding.
De club kreeg de cheque woensdagavond overhandigd tijdens het Goed Geld Gala. Nog niet eerder brachten de fans van Vitesse in een jaar tijd een zo hoog bedrag bij elkaar, vorig jaar was dit bedrag 109.884 euro.

De opbrengst komt voort uit de verkochte loten van de VriendenLoterij in 2016. Van elk door hen verkocht lot gaat de helft van het bedrag direct naar de Vitesse Voetbal Academie.

Vitesse gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor scholing, zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal. De opgedane kennis tijdens de jeugdopleiding op sociaal en maatschappelijk gebied nemen ze mee in hun verdere toekomst die veelal buiten het voetbal ligt. 

Maatschappelijk Partner Eredivisie
Naast de steun aan de jeugdopleidingen van Eredivisieclubs is de VriendenLoterij sinds 2005 Maatschappelijk Partner van de Eredivisie.
 

Vitesse / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: