12 mei 2020 In de media

Supporters tonen clubliefde en zien massaal af van compensatie

Het voetbalseizoen 2019-2020 zit er in Nederland al een tijdje op vanwege de coronacrisis. Vandaag lieten de clubs gezamenlijk weten dat supporters recht hebben op een compensatie voor hun seizoenkaart of de al gekochte kaarten. Daar zitten de meeste Vitesse-supporters, echter niet op te wachten. zo blijkt.
Naast het terugkrijgen van het geld, bieden de clubs ook de mogelijkheid om het bedrag te doneren aan de club. Die optie wordt door veel supporters gekozen om hun club te helpen in barre tijden. Diverse supportersverenigingen deden al oproepen om het geld niet terug te vragen. 

Zo deed o.a. de Supportersvereniging Vitesse, net als de collega SV's en supportersgroeperingen van o.a. Ajax,  RKC, N.E.C., NAC Breda, Heracles Almelo, Feyenoord, FC Volendam en PEC Zwolle een oproep. Maar op social media komen inmiddels ook al veel reacties van supportersdie laten weten het geld niet terug te willen.

De Vitesse-supporters die recht hebben op restitutie kiezen massaal voor optie 1 waarmee ze het tegoedbedrag doneren aan hun club Vitesse. Ze ontvangen dan onderstaande reactie:

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: