27 januari 2012 In de media

Supporters PSV tonen zich slechte verliezers

Daar waar PSV-trainer Fred Rutten nog een heer bleef, gold dat niet voor menig bestuurder en supporter uit de lichtstad. Jonathan Reis, hartstochtelijk uitgefloten door zijn vroegere fans bij PSV, kwam in de 65e minuut voor Pedersen in het veld.

In het stadion in Eindhoven hingen spandoeken met niet mis te verstane ‘ludieke’ teksten wat een deel van de Eindhovense supporters de Vitesse-spits toewensen.

 

Good luck Reis. "Break a leg"


 

Rutten betreurt reactie fans PSV op Reis

Fred Rutten was niet blij met de reactie van de fans van PSV op de rentree van hun voormalige speler Jonathan Reis in het Philips Stadion. De aanvaller droeg echter het shirt van Vitesse en niet van de Eindhovenaren.

Door middel van fluitconcerten, scheldpartijen en spandoeken lieten de supporters van PSV weten dat Reis een ongewenst persoon is in Eindhoven. De Braziliaan koos na een zeer zware knieblessure voor Vitesse, terwijl de fans van de club uit de lichtstad van mening waren dat hij moreel verplicht was om terug te keren bij PSV. De club uit Noord-Brabant betaalde een deel van zijn medische kosten en had hem in een eerder stadium ook begeleid bij zijn verslaving aan drugs.

“Zo erg had het van mij niet gehoeven”, aldus Fred Rutten na afloop van de wedstrijd, die met 3-1 door PSV werd gewonnen. “Dat hij zo wordt binnengehaald, heeft met de emotie van het publiek te maken. Jonathan zat altijd in de harten van de PSV-fans. Voor die mensen is het een enorme teleurstelling dat hij naar Vitesse is gegaan. Ik vind het heel knap dat hij terug is na zo’n ernstig letsel. Dan moet je echt karakter hebben.”

Volgens Vitesse-trainer John van den Brom trok de spits, die als invaller in het veld kwam, zich niets aan van de vijandige ontvangst: “Als iemand zich af kan sluiten van wat in zo’n stadion gebeurd, is hij het. Dat is heel knap voor zo’n jonge speler.”

Bron: Eredivisievoetbal.com


Reis mag opnieuw niet naar media

Vitesse liet Jonathan Reis ook bij zijn oude club PSV niet praten met de pers. Technisch directeur Ted van Leeuwen besloot de Braziliaan niet te laten opdraven voor de enorme belangstelling van de media.

Reis begon op de bank. Toen hij warm mocht lopen, werd de spits door het hele stadion uitgefloten. Reis mocht op kosten van PSV revalideren van een zware blessure, maar tekende in december plotseling een zeer lucratief contract in Arnhem.

Dat zette kwaad bloed bij de PSV-fans die Reis bij elk balbezit trakteerden op een hels fluitconcert. De topaankoop van Vitesse bleef onzichtbaar in het half uur dat hij mocht spelen.

Bron: Omroep Gelderland TxT

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: