24 augustus 2012 In de media

Supporters Vitesse zijn superblij met zaterdag

De thuiswedstrijd van Vitesse tegen Heracles Almelo is een dag naar voren gehaald, van zondagmiddag 23 september naar zaterdagavond ( 22 september). Het duel staat in het teken van de her­denking van de Slag om Arnhem en alleen op zaterdagavond kun­nen de Airborne-veteranen de wedstrijd bijwonen.
De Suppor­tersvereniging Vitesse is er ‘ super­blij’ mee. „Een compliment voor alle betrokkenen”, zegt voorzitter Stef ten Thij. De supporters kwa­men met het initiatief.

„We gaan het wéér doen”, zegt Ten Thij over het duel. De laatste jaren heeft de ‘ SV’ daar in septem­ber steeds veel werk van gemaakt, vooral om de Airborne-veteranen te eren. „We gaan natuurlijk een ere-ontvangst doen, er komen doe­delzakspelers naar GelreDome en na de wedstrijd is er een ontmoe­ting in Supportershome Monni­kenhuize. We broeden nog op een extra sfeeractie in het stadion of in het supportershome.”

Er is tijd genoeg om het duel te omkleden, aldus de voorzitter. „ De eerste keer dat we het deden, hadden we vijf dagen. Nu hebben we een maand de tijd, dus dat moet zeker kunnen. Sowieso nodi­gen we de veteranen pas vlak voor de wedstrijd uit om te komen.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: