16 oktober 2016 In de media

Supportersavond met Henk Fraser en Edward Sturing

Donderdagavond 13 oktober j.l. vond de supporters-avond plaats waarbij Henk Fraser en Edward Sturing inzicht gaven in de voetbal strategie die zij volgen en hoe zij deze proberen over te brengen naar de spelers.
De avond werd geopend door Henk Fraser die allereerst vertelde dat de keuze om als trainer aan de slag te gaan bij Vitesse niet zo moeilijk was ondanks de andere mogelijkheden die hij had. Dit was niet alleen gebaseerd op sportieve gronden maar ook een stukje sentiment vanuit het verleden en wat recenter tijdens zijn opleiding als trainer. Hij vertelde o.a. dat hij tijdens deze opleiding heel veel steun heeft gehad aan Theo Bos.
 
De presentatie was opgedeeld in een aantal onderdelen waar uitgebreid verteld werd wat men verwacht van spelers in bepaalde situaties, zowel verdedigend als in aanvallend opzicht. Dit werd aan de hand van schema's en videobeelden verduidelijkt zodat het theoretische deel ook goed zichtbaar was in de uiteindelijke praktijk.
 
Na de presentatie was er ruimte voor vragen van de aanwezige supporters. Hier werd goed gebruik van gemaakt en Henk en Edward gaven hier uitgebreid en eerlijk antwoord terwijl de aanwezige supporters aandachtig luisterden naar wat ze te vertellen hadden. Edward Sturing kreeg de lachers nog even op zijn hand door de vraag 'wat is jullie doelstelling' te beantwoorden met: '2 keer winnen van NEK'.
 
Al met al was het een interessante avond in een relaxte sfeer die de aanwezige supporters een beeld gaven van de voetbalfilosofie bij Vitesse en hoe de technische staf deze, op hun manier, probeert over te brengen aan de selectie.
 
De volgende activiteit staat gepland op 14 november a.s.. Daarbij zal Mo Allach de visie van de Academie toelichten inclusief een rondleiding op Papendal. Kijk HIER voor de overige activiteiten.

Tijdens deze avond heeft Edward Sturing ook nog een historisch shirt geschonken aan het Home, deze zal een mooie plek krijgen.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: