10 juni 2018 In de media

Supportershome Monnikenhuize rustlocatie Nacht van de Vluchteling

De Supportersvereniging Vitesse steunt de Stichting Vluchteling tijdens de Nacht van de Vluchteling-loop in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni.
Het Supportershome Monnikenhuize is, voor de 3e achtereenvolgende keer, een van de rustpunten van de wandeltocht Nacht van de Vluchteling. Bij elk van de rustpunten kunnen deelnemers genieten van gratis koffie en thee, en gebruik maken van de sanitaire voorzieningen aldaar. De lopers kunnen er een broodje of een gezonde versnapering kopen. De vrijwilligers van de supportersvereniging zullen weer klaar staan voor deze groep wandelaars zodat ze weer uitgerust hun tocht kunnen vervolgen.

Stichting Vluchteling
Stichting Vluchteling is een noodhulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor hulp aan vluchtelingen en ontheemden (vluchtelingen binnen de eigen landsgrenzen). Bij acute nood zorgt Stichting Vluchteling voor directe hulp, zoals onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Elk jaar lopen duizenden mensen in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen 40 kilometer, met het startschot om twaalf uur ’s nachts. Utrecht is nu aan dit rijtje toegevoegd. Met de sponsorloop zamelen de lopers geld in voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Art Rooijakkers, ambassadeur van de Nacht van de Vluchteling: “Wereldwijd neemt het aantal vluchtelingen toe. Om hen te helpen is meer hulp nodig dan ooit. Daarom organiseren we een extra editie van de Nacht van de Vluchteling.”

Vorig jaar werd met de Nacht van de Vluchteling 1,6 miljoen euro opgehaald door 5.000 deelnemers. Ook het Humanity House was toen wederom aanwezig. Op alle routes (Rotterdam – Den Haag, Amsterdam – Amsterdam en Nijmegen – Arnhem) stonden borden met QR-codes. Door deze codes te scannen, hoorde de lopers de persoonlijke vluchtverhalen van een aantal vluchtelingen.

Supportersvereniging Vitesse/Foto’s SV

Hoofdsponsor: