14 juni 2019 In de media

Supportershome Monnikenhuize rustlocatie Nacht van de Vluchteling

In de nacht van 15 op 16 juni 2019 lopen wandelaars 10, 20 of 40 kilometer in Arnhem. Met de Nacht van de Vluchteling gaan ze een pittige maar onvergetelijke ervaring tegemoet.
Dit jaar viert de organisatie de tiende editie van de Nacht van de Vluchteling. Met meer dan 5.600 deelnemers verspreid over 8 steden in het hele land, waaronder Arnhem, wordt het een bijzondere ervaring. 
 
De wandelaars halen zo geld op voor de Stichting Vluchteling. Deze hulp is hard nodig, met meer dan 68 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. De wandelaars lopen in de nacht van zaterdag op zondag meer dan 1,2 miljoen euro bijeen.
 
Je kunt je helaas niet meer inschrijven, alle startbewijzen zijn op. Je kunt wel nog sponsor worden en zo vluchtelingen in nood helpen. Vorig jaar zijn ruim 850.000 vluchtelingen in 28 landen ondersteund, meldt de Stichting Vluchteling.

Supportershome Monnikenhuize rustlocatie
 
De Supportersvereniging Vitesse verzorgt in Supportershome Monnikenhuize voor het vierde achtereenvolgende jaar tijdens de Nacht van de Vluchteling wandeltocht een van de rustlocatie in de route Arnhem.

Bij elk van de rustpunten kunnen deelnemers genieten van gratis koffie en thee, en gebruik maken van de aanwezige sanitaire voorzieningen of onverhoopt noodzakelijke EHBO-verzorging van blaren of kleine blessures. De lopers kunnen er een broodje of een gezonde versnapering kopen. De vrijwilligers van de supportersvereniging zullen weer klaar staan voor deze groep wandelaars zodat ze weer uitgerust hun tocht kunnen vervolgen.

Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling is een noodhulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor hulp aan vluchtelingen en ontheemden (vluchtelingen binnen de eigen landsgrenzen). Bij acute nood zorgt Stichting Vluchteling voor directe hulp, zoals onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Elk jaar lopen duizenden mensen in Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen 40 kilometer, met het startschot om twaalf uur ’s nachts. Utrecht is nu aan dit rijtje toegevoegd. Met de sponsorloop zamelen de lopers geld in voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Art Rooijakkers, ambassadeur van de Nacht van de Vluchteling: “Wereldwijd neemt het aantal vluchtelingen toe. Om hen te helpen is meer hulp nodig dan ooit. Daarom organiseren we een extra editie van de Nacht van de Vluchteling.”

Vorig jaar werd met de Nacht van de Vluchteling 1,6 miljoen euro opgehaald door 5.000 deelnemers. Ook het Humanity House was toen wederom aanwezig. Op alle routes (Rotterdam – Den Haag, Amsterdam – Amsterdam en Nijmegen – Arnhem) stonden borden met QR-codes. Door deze codes te scannen, hoorde de lopers de persoonlijke vluchtverhalen van een aantal vluchtelingen.
 
Meer informatie kun je hier vinden: http://www.nachtvandevluchteling.nl

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: