28 mei 2016 In de media

Supportershome Monnikenhuize rustlocatie Nacht van de Vluchteling

De Supportersvereniging Vitesse steunt de Stichting Vluchteling tijdens de Nacht van de Vluchteling-loop in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni.
Het Supportershome Monnikenhuize is een van de rustpunten van de wandeltocht Nacht van de Vluchteling. Bij elk van de rustpunten kunnen deelnemers genieten van gratis koffie en thee, en gebruik maken van de sanitaire voorzieningen aldaar. De lopers kunnen er een broodjes of een gezonde versnapering kopen.
 

Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling is een noodhulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor hulp aan vluchtelingen en ontheemden (vluchtelingen binnen de eigen landsgrenzen). Bij acute nood zorgt Stichting Vluchteling voor directe hulp, zoals onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

Nacht van de Vluchteling

Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling. In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem.

Elk jaar laten deelnemers zich sponsoren voor een specifiek project. Dit jaar lopen we voor noodhulp aan de maar liefst 60 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. In 2016 vindt de Nacht van de Vluchteling plaats in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni en klinkt het startschot stipt middernacht op de startlocaties in zowel in de Randstand als in Gelderland.

Thema 2016: 'Hoe ver zou jij lopen uit angst voor geweld?'

60 Miljoen mensen wereldwijd zijn op de vlucht voor oorlog en geweld in eigen land. Zij hebben huis en haard verlaten, op zoek naar veiligheid voor zichzelf en hun gezin. De nood was nooit eerder zo hoog. Sinds de Tweede Wereldoorlog waren er niet zoveel vluchtelingen. 

In landen als Syrië, Kenia, Irak, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Tsjaad sloegen veel mensen op de vlucht en moesten hun land verlaten. Deze vluchtelingen lieten niet alleen hun huis achter maar vaak ook hun bezittingen of zelfs hun dierbaren. Deze mensen hebben dringend hulp nodig. Water, onderdak, voedsel en medische zorg.
 

Doelstelling

Het doel van de zevende  editie van de Nacht van de Vluchteling is om met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen. Wat geef jij?

Meer informatie over de Nacht van de Vluchteling? Klik hier.
 

Doe mee als loper!

Ga jij de uitdaging aan? Schrijf je nu in voor de pittige uitdaging en laat je sponsoren. Klik HIER voor meer informatie en schrijf je in!

Je kunt individueel, als team lopen of je aansluiten bij een bestaand team. Je kunt ook meewerken als vrijwilliger.

Route Gelderse editie Nacht van de Vluchteling (40km)

De route gaat van Nijmegen, via de Oversteek de Waal over, en door Valburg en Elst naar Arnhem-Zuid waar de lopers bij rustpunt 3 (28,5 km) Supportershome Monnikenhuize aandoen om vervolgens via de Frostbrug naar het Openluchtmuseum te wandelen en via Park Sonsbeek naar Luxor Live.
 

SV – Stichting Vluchteling / Foto’s SV

Hoofdsponsor: