16 juli 2021 In de media

Supportershome Monnikenhuize weer voor de Vitesse-supporters

Het supportershome van Vitesse, in zelfstandig beheer van de Supportersvereniging Vitesse (SV), krijgt eind van deze maand weer de oorspronkelijke functie van voetbalhuiskamer voor de Vitesse-supporters terug. Het seizoen van Vitesse gaat weer beginnen en de supporters gaan voorafgaand en na afloop van de wedstrijd weer een biertje drinken, de wedstrijd bespreken en eindelijk elkaar weer ontmoeten. Zij het conform de geldende corona-regelgeving.

Dat Houdt in dat de GGD teststraat van de GGD Gelderland-Midden naar een nieuwe, nog nader te bepalen locatie in de Arnhemse stad gaat verhuizen. “We zijn druk aan het kijken naar de mogelijkheden. Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen”, reageert Adrienne Spijker namens de GGD in De Gelderlander.

Supportershome weer voor de supporters

De Supportersvereniging Vitesse heeft het supportershome in eigen beheer gebouwd en ingericht. Gedurende de corona periode zolang Vitesse de wedstrijden zonder publiek moest spelen, werd de GGD in de gelegenheid gesteld om het supportershome te gebruiken, zo was ook de afspraak. Maar nu de Covid-regels zijn versoepeld, is het tijd om de supporters van Vitesse weer van dienst te zijn. “Uiteindelijk zijn we er voor de supporters”, concludeert SV-voorzitter Roderik van Veelen.

Helaas niet haalbaar

Er is nog even onderzocht of het Supportershome Monikenhuize tegelijkertijd zou kunnen dienen voor het testen op Covid én als thuishaven van de Vitesse-supporters, maar dat bleek geen haalbare kaart. “Niet echt fijn als je op het ene moment mensen met corona over de vloer hebt en op het andere moment de voetbalsupporters die een biertje willen komen drinken. Dan moet je tussendoor steeds de boel ontsmetten en schoonmaken. Dat is geen doen.” Operationeel en qua kosten dus gewoon niet haalbaar, helaas.

De eerste officiële wedstrijd van Vitesse is een duel in een nieuw Europees voetbaltoernooi, de Conference League op 5 of 12 augustus. Dat wordt maandag aanstaande om 14.00 uur bepaald tijdens de loting. Van Veelen: “Ik hoop dat we eerst uit spelen. Dan hebben we iets meer tijd om alles in gereedheid te brengen.” Mocht Vitesse deze derde kwalificatieronde winnend afsluiten, dan wacht de Arnhemse eredivisionist op 19 en 26 augustus nog een play-offronde. Bij winst volgt deelname aan de groepsfase van het toernooi.

Voetbal hoort met supporters gespeeld te worden, maar wél veilig

Van Veelen: ,,We gaan ervan uit dat supporters in het nieuwe seizoen weer welkom zijn. Natuurlijk zal een vaccinatie- of testbewijs dan overlegd moeten worden. Voor Europese uitwedstrijden geldt voorlopig nog een verbod. Hopelijk verdwijnt dat ook op den duur.”

De GGD Gelderland-Midden was een welkome huurder in tijden dat er gaan supporters het stadion, maar ook het supportershome in verband met de Corona-regelgeving niet mochten bezoeken. “Ik ben de GGD heel erg dankbaar. De kosten liepen gewoon door en we hadden geen enkele inkomsten. Die huur was meer dan welkom. Al hebben we desondanks een veer gelaten. Hopelijk volgt nu een goed seizoen waarin we de schade kunnen inhalen. Ondanks alle corona-ellende van de voorbije maanden voel ik een goede vibe. Er zijn al zesduizend seizoenkaarten verkocht. Dat is hoopvol.”

Naast deelname aan het Europese toernooi wacht Vitesse op zondag 15 augustus de start van het nieuwe eredivisie seizoen 2021 – 2022. De Arnhemmeers beginnen met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: