17 september 2021 In de media

Supportersvereniging en Vitesse eren veteranen tijdens de 77ste Airborne herdenking

Voor de vijftiende keer op rij herdenken de Supportersvereniging Vitesse, de supporters en Vitesse de Slag om Arnhem. Wat vijftien jaar geleden begon als een experiment is inmiddels uitgegroeid tot een traditie die niet meer uit Arnhem is weg te denken.

Helaas kunnen we door de regelgeving rondom Covid ook dit jaar geen veteranen ontvangen en moeten we een bescheiden programma brengen. Het goede nieuws is dat er dit jaar weer een beetje meer mag dan in 2021.

Zo zal Ben Saunders het nummer ‘Geen brug te ver’ zingen voorafgaand aan de wedstrijd, zijn er abseilers en zullen de veteranen weer symbolisch aanwezig zijn door de foto’s van Johnny Peters, Joe Mawdsley en Wilf Oldham.

Ook komt er in de rust weer een optreden van de Massed Pipes and Drums van the Royal British Legion. De band zal niet zo groot zijn als we gewend zijn, maar we zijn blij dat er weer een rustoptreden verzorgd kan worden. Uiteraard speelt Vitesse weer in een speciaal voor deze wegstrijd ontworpen tenue.

We hopen dat u allen op  19 september de wedstrijd Vitesse-FC Twente zult bezoeken zodat we de veteranen weer het respect kunnen betuigen dat zij zo verdienen.

We roepen iedere supporter op om het stadion zoveel mogelijk in de airborne kleuren te bezoeken. Dus neem je shirt of sjaal mee als eerbetoon aan de veteranen!

Supportersvereniging Vitesse, Airborne Commissie.


Airborne wedstrijd 75 Memorial
Gelredome Arnhem

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: