6 augustus 2017 In de media

Supportersvereniging gaat in gesprek met KNVB na protestactie

De protestactie tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal is zeer geslaagd.
De supportersvereniging Vitesse nodigde zaterdag naast twee eigen supporters ook een afvaardiging van twee supporters van upportersverenigingen van alle eredivisieclubs* in eigen clubshirt uit naar het uitvak in De Kuip.
 
De actie werd opgezet omdat de Arnhemse supporters slechts 1200 kaarten toegewezen voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, een verplichte buscombi opgelegd kregen en weggestopt werden in het uitvak.
 
“De actie verliep ontzettend goed", zegt voorzitter van de SV Vitesse Paul Koster. "Wij hebben heel veel bijval gehad en veel sympathie. Alle supporters in den lande stonden zaterdag als één man achter de gezamenlijke actie van alle supportersverenigingen en dat is een uniek gegeven in Nederlandse voetbal".
 
De actie heeft nut gehad: de voetbalbond KNVB heeft inmiddels contact opgenomen met de Supportersvereniging Vitesse en het bestuur uitgenodigd voor een gesprek.
 
"Daar gaan we op in, dat gaan we ook zeker doen", aldus Paul Koster, die uitlegt waaróm de gezamenlijke vitesse supporters de actie organiseerde. "Voetbal speel je voor supporters. Supporters moeten er te allen tijde bij kunnen zijn. Vandaar de spandoektekst ‘Zonder supporters geen voetbal’ en voorzien van alle eredivisie clublogo’s omdat alle SV’s van alle eredivisieclubs de actie onderschreven.
 

 
Koster vervolgt: “We spelen een wedstrijd om een prijs en daar horen beide supportersgroeperingen met een reële vertegenwoordiging bij te zijn. Bovendien als gasten en niet achter de hekken en geen opgelegde buscombi als dat in de reguliere competitie voor een dergelijk duel ook niet gangbaar is. Dat zal inzet zijn van ons gesprek met de KNVB.”
 
“Dat zal de Vitesse-supporter deze editie niet meer helpen, maar wij hebben ook gestreden voor de supporters van alle andere clubs, zodat de KNVB komende seizoenen niet dezelfde fout maakt en supporters dan opnieuw de dupe zijn. Vandaar dat wij op zoveel steun van de andere clubs konden rekenen. En mocht dat niet lukken, dan kan de KNVB op vervolgacties rekenen. Dan geven wij het stokje door, komend seizoen.
 

(* Muv Ajax. Zij onderschreven de actie maar ontbraken conform afspraak in het uitvak van De Kuip i.v.m. de door de KNVB opgelegde maatregel dat Ajax en Feyenoord-supporters bij onderlinge wedstrijden ontbreken als gast)
Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: