27 september 2018 In de media

Supportersvereniging steunt Vitesse bij geschil huurcontract

De Supportersvereniging Vitesse (SV) schaart zich achter het besluit van de club om het nog 5 jaar lopende huurcontract voor stadion GelreDome op te zeggen. De laatste weken is de SV door Vitesse en het Stichtingsbestuur duidelijk geïnformeerd.
De huursom die Vitesse voor slechts 17 thuiswedstrijden moet betalen is extreem en de opbrengst van slechts 7% van de omzet van elk supporter is ronduit belachelijk. Als je dat afzet tegen bijvoordeeld alleen al het feit dat de energierekening die Vitesse jaarlijks betaald 50% van alle activiteiten in GelreDome omvat, dan hebben de lopende overeenkomsten het karakter van een wurgcontract.
 
"Aan de huidige situatie moet iets veranderen" , zegt SV-voorzitter Paul Koster. Er is geen club in Nederland die zo'n achterlijk hoge huursom van bijna 2 miljoen betaald voor slechts 17 wedstrijddagen. En dan zijn wij niet eens baas in eigen huis. Daarbij komt ook nog eens dat de club slechts een fooi terug ziet van wat onze Vitesse-supporters in het stadion besteden op wedstrijddagen. Er worden nogal wat mensen steenrijk over de rug van onze club en dat moet veranderen!".
 
Paul Koster vervolgt: "Dat het lopende contract wordt opgezegd is geen aanleiding tot paniek. Vitesse heeft ons uitvoerig geïnformeerd over het feit dat de gemeente Arnhem het eeuwigdurend speelrecht heeft verleend aan Vitesse. In feiten hebben wij dat als SV deels in handen omdat het verleend is aan het Stichtingsbestuur Vitesse, waar wij in de persoon van SV-bestuurslid Gerrit-Jan Steenbergen zitting hebben." Bestuurslid Albert van 't Blik van de Businessclub Vitesse en onafhankelijk voorzitter (en oud bestuurslid van de SV) Henk Parren complementeren de hoeders van het Golden Share van Vitesse binnen het Stichtingsbestuur.
 
De voorzitter van de Supportersvereniging is duidelijk: "Wij gaan de gemeente Arnhem houden aan hun toezegging en roepen de nieuwe eigenaar Van der Kuit / Nedstede op om snel met Vitesse rond de tafel te gaan om tot een nieuw, reëel, contract te komen. 
 
Indien nodig staan wij als Vitesse-supporters voor het gemeentehuis of het hoofdkantoor van Nedstede, mocht een partij gaan verzaken. Er is voldoende verdiend over de rug van onze club en het is tijd om het verleden af te sluiten. We moeten ook af van het oude zeer van rare boeteclausules en stadion GelreDome komt hopelijk toekomstig ook weer in handen van de club Vitesse, zoals het ooit bedoeld was. Wij zullen dat in elk geval als SV en Vitesse-supporters toejuichen en er alles aan doen om dat moment te bereiken!"

Supportersvereniging Vitesse/Foto’s SV

Hoofdsponsor: