14 september 2022 In de media

Supportersvereniging Vitesse en Vitesse ontvangen weer veteranen

Voor de veertiende keer ontvangen de supportersvereniging en Vitesse, de Airborne veteranen in Gelredome. Wat vijftien jaar geleden begon als een experiment is inmiddels uitgegroeid tot een traditie die niet meer uit Arnhem weg te denken is.

Na een onderbreking van twee jaar wegens Covid zijn we trots weer veteranen te kunnen ontvangen. Dit jaar zullen we, net als in 2019, veteranen ontvangen die hebben gevochten op Nederlands grondgebied tijdens de tweede wereldoorlog. Er zullen achttien veteranen aanwezig zijn in het stadion. Ook zullen er families en gastgezinnen aanwezig zijn van Airborneveteranen. Wij zullen de Airborneveteranen eren door middel van foto’s die hun families meenemen.

Voorafgaand aan de wedstrijd zullen er diverse sfeeracties zijn. Onder andere hebben de diverse sfeergroepen weer fantastische spandoeken gemaakt. Er is aan de Oostzijde een kidsplein XL. Ben Saunders zal voor de wedstrijd een optreden verzorgen en in de rust kunnen we weer genieten van de Massed Pipes and Drums of the royal British Legion.

We hopen dat u allen op 17 september de wedstrijd Vitesse-FC Volendam zult bezoeken zodat we de veteranen weer een onvergetelijke avond kunnen bezorgen.

Oproep

We roepen iedere supporter op om het stadion zoveel mogelijk in de Airborne kleuren te bezoeken. Dus neem je shirt, sjaal of cap mee als eerbetoon aan de veteranen. De veteranen zullen rond 18.15 uur het stadion betreden en het zou fantastisch zijn als dan zoveel mogelijk supporters al aanwezig zijn om hen een warm welkom te geven. Na afloop van de wedstrijd zullen de veteranen helaas geen bezoek brengen aan het supportershome. Vanwege hun hoge leeftijd zullen zij het stadion aan de oostkant verlaten en direct naar huis gaan. De families van de Airborne Veteranen zullen het supportershome wel bezoeken.

De Supportersvereniging Vitesse bedankt: alle vrijwilligers, Vitesse, Gelredome, Buitenpoort catering en Heineken voor hun bijdragen die dit evenement mogelijk maken.

Supportersvereniging Vitesse

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: