11 april 2020 In de media

Supportersvereniging Vitesse opent digitaal condoleanceregister voor Boško Bursać

Woensdag 8 april ontvingen wij het verdrietige bericht dat Boško Bursać op 74-jarige leeftijd is overleden. Met Boško verliezen wij met zijn allen een groot Vitessenaar. Zijn liefde voor onze club zat tot op het laatst diep, heel diep.
Vanaf 1974 speelde “de spits van de Balkan” in 6 seizoenen 211 wedstrijden waarin hij 78 doelpunten maakte. Zijn debuut waarin hij direct scoorde tegen onze buren aan de andere kant van de Waal was de start van zijn grote populariteit onder de Vitesse-supporters. 
 
Na zijn carrière ging Boško terug naar Joegoslavië en in de jaren 90 toen daar de oorlog uitbrak is hij met hulp van zijn oude Vitesse-vrienden teruggekomen naar Arnhem. Als scout heeft Boško een groot aantal spelers naar Arnhem gehaald met Dejan Čurović en Nikos Machlas als absolute toppers voor onze club.  Zo heeft hij ons ook na zijn tijd als spits nog vele geluksmomenten geschonken. 
 
Helaas kunnen wij Boško gezien de huidige situatie rondom het Coronavirus niet het gepaste afscheid en massale eerbetoon geven wat deze Vitessenaar in hart nieren verdient. 
 
Om deze reden heeft de Supportersvereniging Vitesse op www.geelswerthert.nl een condoleanceregister geopend.

Laat je bericht, foto of herinnering aan Boško hier achter en laten wij samen een online erehaag vormen! 
 
Wij wensen de familie Bursać heel veel sterkte en kracht toe in deze verdrietige tijd en hopen hen op deze manier samen met de supporters van zijn Vitesse een geel swert hert onder de riem te steken. Op een later tijdstip zullen we alle berichten bundelen en aan de familie aanbieden.

Klik HIER om naar het condoleanceregister te gaan.
 

Supportersvereniging Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: