16 september 2019 In de media

Supportersvereniging, Vitesse en Medipoint eren veteranen tijdens de 75ste Airborne herdenking

Voor de twaalfde keer op rij ontvangen de supportersvereniging, Vitesse en Medipoint weer Airborne veteranen in Gelredome. Wat elf jaar geleden begon als een experiment is inmiddels uitgegroeid tot een traditie die niet meer uit Arnhem weg te denken is.
Zoals inmiddels gebruikelijk zullen de veteranen met bussen opgehaald worden waarna zij een welkomstgeschenk ontvangen. Er is een megaspandoek op de Theo Bostribune en in de rust zal een Massed Pipes and Drumsband van 100 spelers een optreden verzorgen. Uiteraard ontbreken ook de abseilers van de school Luchtmobiel niet.
 
Inmiddels weten we dat acht Airborne veteranen en 22 Market Garden veteranen de wedstrijd zullen bezoeken en het is aan ons, als Vitesse-supporters, om hen een fantastisch eerbetoon te geven. Vitesse heeft speciaal voor de 75ste herdenking de toegangsprijzen laag gehouden. Er is vrije verkoop voor deze wedstrijd, en voor € 7,50 kun je er bij zijn (kinderen t/m 16 jaar betalen € 3,75). Deze actie is mogelijk gemaakt door hoofdsponsors Burgers’ Zoo en het Nederlands Openlucht Museum.
 
Na de wedstrijd worden de veteranen ontvangen in het supportershome. De doedelzakspelers zullen hier zeker nog een optreden geven. Het supportershome is, zoals altijd, geopend voor iedereen. Omstreeks 23.30 uur vertrekken de veteranen weer en we doen hen natuurlijk weer groots uitgeleide.
 
Ter ere van de 75ste herdenking van de Slag om Arnhem heeft de Supportersvereniging Vitesse een speciale sjaal uitgebracht. Deze is voor en na de wedstrijd te koop in het supportershome. De prijs is € 10,- voor niet leden, leden betalen op vertoon van hun lidmaatschapspas € 7,50. De opbrengsten zullen ten goede komen aan toekomstige Airborne activiteiten.
 
We hopen dat u allen op 21 september de wedstrijd Vitesse-Fortuna Sittard zult bezoeken zodat we de veteranen weer een onvergetelijke avond kunnen bezorgen. We roepen iedere supporter op om het stadion zoveel mogelijk in de airbornekleuren te bezoeken. Dus neem je shirt of sjaal mee als eerbetoon aan de veteranen. De veteranen zullen rond 20.25 uur het stadion betreden en het zou fantastisch zijn als dan zoveel mogelijk supporters al aanwezig zijn om hen een warm welkom te geven.
 
De Supportersvereniging Vitesse bedankt: Alle vrijwilligers, Medipoint, Vitesse, GelreDome, De Luchtmobiele Brigade, Heineken en Arma verhuur voor hun bijdragen die dit evenement mogelijk maken.
 
Supportersvereniging Vitesse

Supportersvereniging Vitesse/Foto’s SV

Hoofdsponsor: