16 november 2016 In de media

Supportersverslag van Vitesse Academie Visie avond

Wat een geweldige avond heb ik gehad bij Vitesse op Papendal. De Supportersvereniging had maandag 14-11 voor 40 mensen een Vitesse academie visie avond georganiseerd met een rondleiding in het trainingscomplex.
Een unieke kijk achter de schermen onder leiding van Mo Allach onze technische directeur. Wat me gelijk aan hem opviel was zijn open houding, zijn enorme enthousiasme en gedrevenheid. We begonnen met onze rondleiding in het spelershome van het eerste elftal. Hier worden tevens alle gezonde maaltijden geserveerd aan de spelers. Dit verzekerd Vitesse ervan dat de spelers gezond voedsel binnen krijgen en ze krijgen ook nog een doggy bag mee naar huis.

Het vetpercentage van een voetballer moet bij Vitesse namelijk 10% zijn. Mo nodigde ons gelijk uit om vooral vragen te stellen en met zijn innemende en humoristische karakter brak hij gelijk het ijs. Ook kritiek en vragen over de huidige teleurstellende resultaten van het eerste elftal waren welkom. [😉] Van het spelershome gingen we naar de media ruimte waar onze technische directeur de andere leden van de staf voorstelde die aanwezig waren. Hoofd Vitesse voetbal academie Edwin Petersen en Inspanningsfysioloog Jan van Norel.

De apparatuur liet nog even op zich wachten maar Mo liet zich daardoor niet uit het veld slaan, er ontstond een leuke dialoog tussen de directeur en supporters. Bij geen enkele club loopt alles vlekkeloos en dat kan hij weten met al zijn ervaring in de voetbalwereld. Het enige waar Mo niet op in wilde gaan was het functioneren van de spelers zelf maar dat kan ik alleen maar waarderen het is natuurlijk niet netjes als directeur om op de man te spelen.

Ondertussen was de technische storing opgelost en kon de presentatie over ons scouting systeem beginnen. Vitesse werkt met een systeem wat volledig is geautomatiseerd, dus alle informatie omtrent talenten en makelaars komen in dit systeem terecht. Dus als bijvoorbeeld Marc van Hintum een speler in zijn vizier heeft komen alle plus en minpunten in dit systeem terecht. Er wordt uiteraard alleen naar spelers gekeken die in het competentieprofiel van Vitesse passen. Uiteindelijk krijgt een speler daardoor een percentage en prioriteit waardoor onze directeur kan zien of hij een speler moet gaan binnenhalen. Dit geautomatiseerde systeem is door Vitesse zelf ontwikkeld.

Het werd tijd om wat verder rond te kijken in het complex en Jan van Norel nam het stokje over, deze van oorsprong bewegingswetenschapper kon ons alles vertellen over alle metingen die tijdens trainingen en wedstrijden worden gedaan. Meten is weten! Er komt heel veel meer bij kijken dan ik had kunnen bedenken. Er kan zoveel gemeten worden dat Vitesse precies weet waar iemand op moet gaan trainen, niet alleen conditioneel maar ook voor mentale weerbaarheid. Alle voetballers hebben hun plus en minpunten maar er wordt vooral op de kracht van een speler getraind. Dat past bij de visie van Vitesse, alles wordt vanuit passie voor voetbal gedaan maar er is ook ontzettend veel aandacht voor de mens achter de voetballer.

Via de kleedkamer van het eerste en alle ruimtes van de technische staf gingen we terug naar de media ruimte waar Edwin Petersen hoofd voetbal academie nog meer ging vertellen over de visie van de academie. Het Vitesse trainingscomplex behoort tot de drie beste van Nederland qua opleiding en accommodatie. Vanaf de allerkleinsten leid Vitesse voetballers op die zich staande kunnen houden in het moderne voetbal. Hier komt zoveel meer bij kijken dan alleen fysieke fitheid en talent.

Vitesse wil vooral tevreden voetballertjes met passie voor de sport die niets liever willen dan straks in het eerste van Vitesse te spelen. Alle investeringen die nu worden gedaan gaan zich straks uitbetalen. Wij als supporters focussen ons vaak enkel op het eerste elftal en de resultaten van nu waardoor je niet ziet wat de toekomst gaat brengen. Ik ben zo ongelooflijk trots op onze hardwerkende staf die echt allemaal een geel zwart hart hebben. Ik zie de toekomst heel positief tegemoet.

Er staan al wat talenten klaar om in het eerste te worden geïntroduceerd. Die zijn helemaal volgens de Vitesse visie opleid, om dat mooie aanvallende voetbal te gaan spelen wat we zo graag zien. Ik zou nog zoveel meer kunnen vertellen maar de Vitesse Academie Visie is eigenlijk wat iedere supporter zelf zou moeten horen en zien. We hebben echt alle reden om optimistisch te zijn over de toekomst van onze club. Ik wil de Supportersvereniging en Vitesse ontzettend bedanken voor deze gelegenheid, ik ben nog trotser dan ik al was op Vitesse. Forza Vitesse !

Echt ontzettend bedankt voor gisteren!!
 

SV FB ; Simone Schaap / Foto’s SV

Hoofdsponsor: