13 maart 2021 In de media

Susanne Wichhart, vice-voorzitter van de Supportersvereniging Vitesse, stelt zich voor

Aangezien we verwachten dat onze voorzitter Roderik van Veelen inmiddels wel bekend is bij jullie, willen we jullie de komende weken kennis laten maken met de overige bestuursleden van de Supportersvereniging Vitesse.

We trappen af met onze Vice-Voorzitter:

Wie ben je

Ik ben Susanne Wichhart, al mijn hele leven een Arnhems Meisje en van kinds af aan gek van voetbal en Vitesse in het bijzonder.

Dat voetbal is er thuis met de paplepel in gegoten. Ik kom uit een echte Vitesse-familie. Ook mijn ouders zitten elke wedstrijd op de tribune en mijn broer gaat ook regelmatig naar het stadion.

1 van de mooiste gezinsuitjes was toch wel de wedstrijd uit tegen Werder Bremen, mijn broer met de bus, mijn ouders en ik met de auto maar wel samen in het uitvak!

Andere memorabele wedstrijden naast natuurlijk de Bekerwinst in de Kuip zijn de uitwedstrijd tegen Southampton, de wedstrijd tegen FC Utrecht na het overlijden van onze Mister Vitesse Theo Bos en natuurlijk elke gedanste sirtaki op een deinende Zuid-tribune.

Wat bindt jou met Vitesse en sinds wanneer?

Zoals hierboven al gezegd, van kinds af aan. De eerste wedstrijd dat ik naar het stadion ging was Vitesse – FC Volendam toen ik een jaar of 14 was. Samen met klasgenootjes in vak CC, dat maakte wel indruk. Later dat jaar bezocht ik met mijn vader de Europacup-wedstrijd tegen Parma, het gejodel na een ongelukkig moment voor tegenstander Fernando Couto ben ik nooit meer vergeten 😉

Waarom de SV en wat is je functie/rol?

Vanaf de opening van GelreDome kwam ik regelmatig in het supportershome rondom de wedstrijden. Na een pauze van 7 jaar waarin ik op de commerciële afdeling van de club werkte en zodoende aan het werk was bij thuiswedstrijden kwam ik weer regelmatig in het home. Daar werd ik aangesproken door toenmalig voorzitter Paul Koster of ik niet wat op het commerciële vlak kon en wilde betekenen voor de SV. Zo ben ik uiteindelijk in het bestuur gekomen voor de commissies merchandise en sponsoring. Sinds afgelopen jaar ben ik ook vice-voorzitter.

Wat wil je bijdragen?

Het belangrijkste is dat ik graag bijdraag aan een sterke supportersvereniging. Een vereniging die er is voor alle Vitesse-supporters. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de vereniging financieel gezond is en inkomsten genereert uit onder andere merchandise en sponsoring. Gelukkig hebben we in Clean Mat Trucks een betrokken en zeer gewaardeerde hoofdsponsor gevonden die Vitesse hoog in het vaandel heeft staan. Ook is het ledenaantal stijgende wat ook zorgt voor een sterkere en breder gedragen vereniging (nog geen lid? Klik hier!)

Susanne Wichhart samen met haar ouders na afloop van de bekerfinale in 2017

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV - SW

Hoofdsponsor: