21 september 2018 In de media

Sv en Vitesse verwachten vier ‘Arnhem veterans’ bij Airbornewedstrijd

De Supportersvereniging Vitesse en Vitesse zelf rekenen zaterdagavond bij de Airbornewedstrijd in GelreDome tegen ADO Den Haag op de aanwezigheid van zeker vier veteranen van de Slag om Arnhem.
Naast de veteranen worden ook hun gezinsleden, begeleiding en de gastgezinnen in het zonnetje gezet.

Het is de twaalfde keer dat club en aanhang in september stil staan bij de gevechten om de Arnhemse Rijnbrug tijdens de Tweede Wereldoorlog. In elk geval vier oud-strijders hebben hun komst toegezegd, onder wie Wilf Oldham. Hij zat donderdagavond aan tafel bij talkshow 'RTL Late Night'.

De veteranen zijn in gezelschap van familie. Ook de familie van de in 2014 overleden Johnny Peters woont het duel bij. Peters is bij Vitesse-supporters bekend van het saluut dat toenmalig aanvoerder Guram Kashia hem bracht in 2012. De Brit kreeg toen ook het speciale wedstrijdshirt van de Vitesse-speler.

De veteranen zullen in GelreDome op een speciale manier welkom worden geheten – onder meer met spandoeken – en in de rust is er een optreden van de massed pipes and drums van The Royal British Legion, aangevuld met gastspelers. 

Vitesse speelt traditioneel in een speciaal tenue in blauw en maroonrood, de kleuren van de Eerste Britse Luchtlandingsdivisie, de Airbornes. Ook de aanhang van ADO Den Haag staat stil bij de Tweede Wereldoorlog, meldt de Supportersvereniging Vitesse.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: