9 december 2015 In de media

SV koopt Hertog-plaquette en steunt Stichting Jaimy

Zondag jongstleden, voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse – PSV, werd door kunstenaar Peter Holtus een bijzondere Hertog-plaquette aangeboden aan de Supportersvereniging Vitesse (SV)
Van de plaquette zijn slechts 10 exemplaren gemaakt en de opbrengst gaat naar Stichting Jaimy.

Oprichters van Stichting Jaimy, Hein en Tonny van Boxel, verloren hun zoon Jaimy op 9-jarige leeftijd aan de verschrikkelijke ziekte, kanker. Jaimy zag gedurende zijn ziekbed dat er weinig speelgoed beschikbaar was voor zijn medepatiëntjes. Om die reden is hij zelf gestart met het inzamelen van speel- en leermateriaal voor andere kinderen.

Hein en Tonny van Boxel zetten zich sinds die tijd in om kinderen in vijf kinderoncologische centra in Nederland te voorzien van goederen, voornamelijk speel- en leermateriaal, en om mee te helpen in het realiseren van speciale speelruimten voor de kinderen. Stichting Jaimy en de Supportersvereniging Vitesse koesteren al enkele jaren een warme band. Meer informatie over Stichting Jaimy is te vinden op www.stichtingjaimy.nl .

Stichting Jaimy had de wens dat de Supportersvereniging Vitesse (SV) de eerste keus had en het productienummer kon kiezen. De SV heeft gekozen voor nummer 4, het rugnummer van mister Vitesse, Theo Bos. De oud-speler en -coach van Vitesse overleed in 2013 op 47-jarige leeftijd aan alvleesklier kanker.
 
De SV heeft de aankoop vorig jaar gedaan en gewacht met de overhandiging tot na de opening van het nieuwe supportershome om de plaquette daar een mooie, definitieve plek te geven.

Op de foto en video ontvangt de supportershome verantwoordelijke Maureen Kraaij-Beijer de plaquette nummer 4 uit handen van kunstenaar Peter Holtus.

 


 

Supportersvereniging Vitesse / Video en Foto’s SV

Hoofdsponsor: