6 februari 2024 In de media

SV Vitesse dient WOO-verzoeken in.

Naar aanleiding van recente besluiten door de gemeentes Leeuwarden en Almelo hebben wij In overleg met individuele supporters en diverse supportersgroepen de desbetreffende gemeentes en lokale driehoek verzocht informatie te verstrekken volgens de Wet Open Overheid (WOO)

Het doel van deze verzoeken is het verkrijgen van inzicht in de besluitvorming die heeft geleid tot het opleggen van verplichte buscombi’s aan onze supporters, zelfs nadat de kaartverkoop reeds was gestart en het uitvak was uitverkocht voor het duel Heracles – Vitesse. Daarnaast heeft de gemeente Leeuwarden besloten het aantal beschikbare kaarten voor het uitvak te verlagen van 400 naar 300 kaarten.

Wij realiseren ons dat deze verzoeken geen directe invloed zullen hebben op de genomen besluiten voor de komende wedstrijden, gezien de gebruikelijke verwerkingstijd van enkele weken voor dergelijke verzoeken. Niettemin hechten wij er waarde aan om te onderzoeken waarom deze aanvullende maatregelen zijn genomen en welke overwegingen tot deze besluitvorming hebben geleid.

Het is een terugkerend fenomeen dat supporters kort voor uitwedstrijden geconfronteerd worden met dergelijke maatregelen betreffende vervoer, beschikbare kaarten en extra eisen met betrekking tot meereizende stewards. Het lijkt ons te simplistisch om deze maatregelen te rechtvaardigen door te verwijzen naar gebeurtenissen bij duels tegen andere tegenstanders. Ook zijn wij van mening dat het handelingskader voor burgemeesters niet altijd correct en consistent wordt toegepast.

In overleg met individuele supporters en supportersgroepen hebben wij daarom besloten deze stap te ondernemen. Er ontstaat langzamerhand de indruk dat sommige gemeentes uitsupporters (ongeacht de club) het liefst volledig willen uitsluiten. Wij willen onze club steunen met een zo groot mogelijke groep supporters en daarom vinden wij het nu tijd om hiertegen in het verweer te komen.

Bestuur SV Vitesse

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: