7 september 2021 In de media

SV-voorzitter Van Veelen: ‘Dit worden bijzondere avonden’

Een opluchting voor Vitesse-supporters. De UEFA heeft maandag bekend gemaakt dat supporters hun club achterna mogen reizen in Europa. “We zijn superblij. Dit zijn de mooiste dingen om mee te maken”, zegt supportersvereniging-voorzitter Roderik van Veelen.

De opluchting is echt aanwezig in Arnhem. “Vorig jaar speelden we een bekerfinale zonder publiek, nou die maken we al niet vaak mee. En Europese wedstrijden al helemaal niet. Deze uitwedstrijden zijn de mooiste dingen om mee te maken, daar maak je herinneringen die je jaren bijblijven. Het was zonde geweest als die door onze neus werden geboord.”

De supportersvereniging gaat meteen aan de slag om busreizen te organiseren naar Slovenië en Frankrijk en mogelijk ook naar Engeland, want Vitesse speelt in de groepsfase van de Conference League tegen Mura, Stade Rennes en Tottenham Hotspur.

“We moeten kijken waar de behoefte voor is. Maar we hebben vorige week al prijzen opgevraagd bij de busmaatschappijen. Nu moeten we kijken naar wat de kaartjes kosten en hoelang de trip dan duurt. We stonden dus al in de startblokken”, vertelt de voorzitter.

Eén groot feest

Van Veelen verwacht ook veel animo. “Een jaar of vijf geleden gingen we naar Southampton voor de derde voorronde met 1700 man. Dat was één groot feest, dat vergeet je niet meer. Nu krijgen we drie wedstrijden, dus dat wordt heel gaaf. Het animo is groot, het leeft gewoon. Dit worden bijzondere avonden.”

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: