17 december 2012 In de media

SV-voorzitter Stef ten Thij in Langs de Lijn

Maandagavond tussen 22.00 en 23.00 uur was SV-voorzitter Stef ten Thij te gast in het live programma van Langs de Lijn op radio 1.
Hij beantwoorde rond de tien minuten vragen van Jack van Gelder over de discussie met betrekking tot het fluiten van de Vitesse-supporters in GelreDome en de reactie van Theo Janssen tijdens de wedstrijd Vitesse – RKC Waalwijk.

“Ik was blij dat ik in een live-programma mijn mening kon geven”, geeft Stef ten Thij aan. “Eerder op de dag was er een kort vraaggesprek bij Studio Sport, maar daar is flink in geknipt. Uit wat overbleef leek nota bene alsof ik onderschrijf dat de Vitesse-supporters de zwarte piet krijgen. Goedkope tv, zullen we maar zeggen.”

“Als SV vinden wij dat supporters hun mening mogen laten horen over het vertoonde spel. Dat was niet best en dat mag dan ook geuit worden. Bij voorkeur na de wedstrijd, om het spel niet te beïnvloeden, maar je kunt aan een spontane reactie niet voorbij gaan”, aldus de SV-voorzitter. “De reactie van Theo Janssen was onverstandig. De Vitesse-supporter staat altijd achter het team. Neemt niet weg dat wij kritisch zijn als daar aanleiding toe is en dit terecht is. Theo moet beter weten. Hij haalde zichzelf uit het spel met een fout met gevolgen als resultaat.

Stef ten Thij: “Streep onder het verhaal en vooruit kijken. Wij staan vierde op twee punten, doen nog op twee fronten vol mee en ik heb de overtuiging dat Theo, de hele Vitesse-selectie en alle Vitesse-supporters woensdag aanstaande weer vol voor onze mooie club aan de bak gaan. De media vinden het intussen weer prachtig, maar laat duidelijk zijn dat Vitessenaren zich niet zo snel uit het veld laten slaan!”

Een geluidsverslag van het interview

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: