6 september 2021 In de media

SV wacht met spanning UEFA-besluit uitsupporters af

“Dat heeft natuurlijk praktische redenen”, zegt een woordvoerder van Betuwe Express tegen De Gelderlander. ,,We kunnen in overleg met de supportersverenigingen tot een dag voor de wedstrijd beslissen met hoeveel bussen we gaan rijden. In Nijmegen kunnen we niet met een geel-zwarte bus aankomen, dus om flexibel te blijven, zijn de supportersbussen neutraal van kleur. Ook omdat we soms aan één dubbeldekker genoeg hebben en de andere keer tien bussen of meer nodig hebben.”

Uniek rollervervoer

De Supportersvereniging Vitesse en De Betuwe Express hebben een in Nederland unieke service voor mindervaliden. De SV is de enige voetbalsupporters vervoerende organisatie die alle supporters gezamenlijk in bussen vervoert: valide en minder valide supporters. Voor die gelegenheid worden de bussen ontdaan van een aantal rijen stoelen om plaats te maken voor rolstoelvervoer.

SV wacht UEFA richtlijnen uitsupporters af

De supportersvereniging hoopt ook de Europese uitduels van Vitesse op te kunnen pakken als de UEFA uitsupporters in de groepsfase van de Conference League toestaat. Zodra de UEFA beslissing is bekend gemaakt, volgt meer info via vitesse.org.

Het uitvak met Vitesse-supporters in Tilburg

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: