23 april 2017 In de media

SV wil uitleg van Vitesse

De Supportersvereniging Vitesse (SV) heeft Vitesse om uitleg gevraagd hoe het mogelijk is dat Feyenoord-supporters zondag massaal op de Just Göbel/West-tribune in GelreDome zaten.
De SV wil bovendien weten wat Vitesse doet om herhaling uit te sluiten en welke maatregelen er genomen worden richting de zakelijke partijen van Vitesse die de kaarten in zeer grote aantallen hebben doorverkocht.
 
De SV streeft, net zoals de club normalisatie na. Het aantal Feyenoord-supporters was echter van dien aard dat, onder andere omstandigheden zoals bijvoorbeeld een voor de Rotterdammers tegenvallende uitslag, de situatie oncontroleerbaar zou zijn geworden. De veiligheid van de eigen supporters had dan niet meer gegarandeerd kunnen worden.
 
Voorts heeft de SV vragen gesteld waarom Vitesse in de laatste dagen voor de wedstrijd het verkoopregime heeft aangepast en welke invloed dit op de situatie van zondag had.
 
Het absurd hoge aantal uitsupporters op de Just Göbel/West-tribune en massaal bij elkaar zittende groepen hebben terecht tot onbegrip en frustratie bij de eigen Vitesse-aanhang geleid. Zij mochten immers maar zeer beperkt kaarten bijbestellen.

Update woensdag 26 april:

De Supportersvereniging (SV) heeft Vitesse vragen gesteld over de kaartverkoop voor de wedstrijd Vitesse-Feyenoord. De SV heeft kennisgenomen van de (publiekelijke) reactie van Joost de Wit op de gebeurtenissen van afgelopen zondag.

Duidelijk is dat er een grote inschattingsfout is gemaakt bij de verkoop van plaatskaarten voor met name de Just Göbel-tribune. In de reactie van de club zijn echter nog niet al onze vragen beantwoord. De SV zal daarom met de directie van Vitesse over deze zaak verder spreken. Daarvoor is een moment gekozen na de bekerfinale.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: