14 juli 2020 In de media

SV: ‘Werken aan o.a. nieuwe website en coronaproof supportershome’

Juli 2020… normaal gesproken leven de meesten onder ons nu toe naar een welverdiende vakantie, na een jaar hard werken, afgewisseld met voetbalwedstrijden van ons cluppie. Vaak blij dat het seizoen weer voorbij is, omdat toch weer net niets was en we na een streep onder het seizoen weer mogen dromen van het onmogelijke in het volgende seizoen.
Welke spelers gaan er komen, blijft de trainer? Gaat de eigenaar nu echt serieus investeren? Persoonlijk vind ik het altijd heerlijk en geloof ik elk jaar weer dat dit wel eens het seizoen zou kunnen worden…. Ook het toeleven naar een EK met misschien, na het missen van 2 eindtoernooien, weer eens kans op meer dan alleen deelnemen, zal dit jaar niet zo zijn. Helaas kunnen we met het afsluiten van seizoen 19/20 niet gelijk afscheid nemen van de Corona crisis en alles wat daarbij komt kijken aan maatregelen. Kortom, alles is anders en dat zal nog wel even duren. Gelukkig hebben we als SV met een positieve noot kunnen afsluiten door Remko Pasveer te verrassen met de Speler van het Jaar bokaal! Remko van harte, volledig verdiend! We zijn tevens blij dat hij aanblijft!

Seizoen 20/21
De voorbereiding is begonnen, we hebben niet die kriebel van de eerste training mogen meemaken. Er zijn nog geen nieuwe spelers te bewonderen, buiten de doorgeschoven jeugdspelers, wat ik overigens een goede zaak vind, maar het is lastig gevoel bij het nieuwe seizoen te krijgen. De seizoenkaarten verkoop is ondanks allerlei campagnes pas net de 4000 gepasseerd, ik ben erg benieuwd hoeveel dat er zullen zijn bij de start het seizoen. Voordeel is dat zoals het er uit ziet, alle kaarthouders naar binnen mogen binnen de huidige regelgeving. Ondanks dat ik de versoepeling een positief verhaal vind, is het niet juichen duidelijk bedacht door iemand zonder passie voor voetbal.

Financiën
Als SV hebben we uiteraard zware maanden financieel gezien, geen inkomsten wel kosten. Gesprekken met de gemeente inzake tegemoetkomingen zijn helaas op niets uitgelopen. Gelukkig hebben we afgelopen week wel met Vitesse een akkoord gesloten over korting op de huur van het supportershome. Daarnaast hebben we tevens bij de verlenging van de periode waarbij we het Home afstaan als Corona teststraat, een tegemoetkoming in onze kosten afgesproken. Op deze wijze houden we de schade beperkt. Echter zal dit niet genoeg zijn, we zullen moeten knokken voor meer inkomsten, zeker nu we ook de komende maanden nauwelijks inkomsten zullen hebben. Om onze financiën op orde te houden, zullen we dit seizoen starten met de contributies niet meer op inschrijfdatum te incasseren, maar gelijk aan het begin. Dit is minder werk en helpt ons ook in deze zware tijden. Hier volgt later meer informatie over aan de leden. Ook zullen we aan de bak moeten met het aantrekken van sponsoren om al onze plannen te kunnen waar maken! Ik houd jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

Home
Verder zijn we als bestuur bezig met een plan hoe we omgaan met het bezoeken van het supportershome, zodra er weer gevoetbald gaat worden. Het zal erop neer komen dat we een beperkt aantal supporters kunnen ontvangen, er speciale looproutes zullen zijn en we dus een systeem zullen hebben om de maximale capaciteit te kunnen waarborgen. Zodra we dit concreet hebben, laten we van ons horen als bestuur!
 
Afscheid
Ook zullen we in het nieuwe jaar afscheid nemen van enkele prominente vrijwilligers. Na Willem Andree die na 10 jaar hoofdredacteurschap van de Zwart op Geel ons heeft verlaten, heeft ook ons bestuurslid van de Internetcommissie, René van Duren na 5 jaar besloten ons te verlaten. Wij respecteren zijn beslissing, maar het zal een groot gemis zijn van zijn kennis, ervaring en bovenal als persoon! We zijn ondertussen al drukdoende met de vervanging van de beide heren en de eerste gesprekken met de beoogde vervangers zijn al gevoerd. René zal zijn bestuursperiode met een enorme krul afsluiten, want hij is momenteel druk de laatste hand te leggen aan onze gloednieuwe website, die we aan het begin van het seizoen zullen lanceren. René zal in functie blijven tot en met de ALV die in september zal plaatsvinden.

Tot slot wil ik graag nog even stil staan bij alle vrijwilligers die onze vereniging afgelopen jaar weer zo gesteund hebben en alle Activiteiten, Wedstrijden, Sfeer, Merchandise, Uitwedstrijden, Zwart op Geels, Gezelligheid in het home, Airborne, online zichtbaarheid, Rollers, Evenementen, etc. etc. hebben mogelijk gemaakt. Jullie zijn toppers met het geel swerte hert op de juiste plek! Helaas kunnen we jullie dit jaar niet bedanken met een uitje of andere gezellige fysieke ontmoeting, maar ik beloof dat jullie die tegoed houden. Ik hoop weer in het komende seizoen op jullie te kunnen rekenen!

Om de lange zomer tot aan de seizoenstart iets te breken, wil ik bij deze aankondigen dat wij een Online Vitesse voetbal pub quiz hebben georganiseerd die op 30 juli a.s. zal plaatsvinden. Hou onze website en socials in de gaten voor meer informatie!

Ik wens jullie allen een heerlijk zomer, blijf gezond en hopelijk tot snel!

Roderik van Veelen
Voorzitter SV Vitesse
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Onze sponsoren: