19 mei 2010 In de media

SV Harskamp wil benen sparen in feestduel tegen Vitesse

Normaal gesproken sparen de prof de beentjes tegen de amateurs, maar donderdag in Harskamp is het andersom. De voetballers van Harskamp moeten het kalm aan doen tegen Vitesse.

De club is dolblij met het feestduel, maar de planning is niet helemaal lekker. Harskamp is in de race voor promotie naar de derde klasse en treedt zaterdag al weer aan tegen het Zwolse ZAC. Het eerste duel werd met 2-1 verloren, dus de Hars­kampers moeten vol aan de bak.

Tegen Vitesse krijgen zij donder­dag een beetje steun; ook spelers van Otterlo, SDS’ 55 en Stroe maken deel uit van de selectie. Maar goed ook, want trainer Dick Mulder van Harskamp wil dat zijn spelers het rustig aan doen. „Toen het duel ge­pland werd, wisten wij natuurlijk niet dat we nacompetitie moesten spelen. Maar het is voor de jongens een wedstrijd die ze niet vaak zul­len spelen. Spelers met ‘pijntjes’ zal ik alleen vragen niet een hele wedstrijd te spelen.”

Harskamp-voorzitter Dirk vanWik­selaar geeft toe dat de wedstrijd on­gelukkig valt, maar tilt er niet te zwaar aan. „De wedstrijd werd mo­gelijk doordat een sponsor een vip­box bij Vitesse heeft ( TopParken, red.) en je hebt dan twee mogelijk­heden. Of je speelt aan het begin van het (prof)seizoen wanneer veel spelers van ons nog op vakan­tie zijn, of aan het eind.”

Technisch directeur Marc van Hint­um van Vitesse heeft aangegeven dat de profclub met het eerste team aantreedt. Het duel met Hars­kamp is voor Vitesse de afsluiting van het seizoen.

Harskamp-Vitesse: donderdag 19.00 uur, sportpark ’t Meuleveld, Otterlose­weg 12A, Harskamp

Voorafgaand aan dit duel spelen de D-teams van beide clubs een wedstrijd aanvang 17.45 uur.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: