4 augustus 2010 In de media

Supportersvereniging vernieuwt forum!

De Supportersvereniging Vitesse heeft per 4 augustus een nieuw forum wat het huidige Yuku-forum vervangt. In navolging van de andere internetsites van de SV (Vitesse.org en de Vitesse/AGOVV-jeugdsite), was de tijd aangebroken om het forum volledig te vernieuwen. Het nieuwe forum kan als vanouds via de link op www.vitesse.org worden aangeroepen!

Al jaren waren er geluiden onder de forumleden en ook binnen de vereniging, om het in 2001 gekozen systeem van EzBoard (tegenwoordig Yuku) in te ruilen voor een ander forum. Na een zorgvuldige afweging heeft de internetcommissie besloten om te kiezen voor php-BB als nieuw forumsysteem, waarbij er ook gekozen is voor een nieuwe hostingpartner. Het nieuwe forum zal sneller en minder storingsgevoelig zijn.

Met het nieuwe forum kiest de SV duidelijk voor kwaliteit en dat hoopt de internetcommissie ook terug te zien in het niveau van de discussies, meningen en reacties. De oude, rommelige forumregels zijn vervangen door helder overzichtelijke forumregels, die door het forumbeheer –met de ruimte voor emotie die bij voetbal hoort- gehandhaafd zullen worden.

Op het nieuwe forum zullen de vertrouwde Vitesse Pool en Voetbal Pool weer georganiseerd worden. Ook dit jaar wordt het prijzenpakket weer ter beschikking gesteld door de SV, dus voorspel elke week weer de uitslagen van Vitesse en de andere Eredivisieduels!

 
Registratie
Net als bij het oude forum, is ook nu registratie vereist om toegang te verkrijgen tot het forum. Registratie is mogelijk door naar het forum te gaan via de link op www.vitesse.org en dan op het forum linksboven te kiezen voor ‘registratie’. Vervolgens kunnen de gegevens bij het registratieformulier ingevuld worden. Na activering en goedkeuring door het forumbeheer is de toegang tot het forum geregeld.
 
Bij registratie van een gebruikersnaam die ook al gebruikt werd op het Yuku-forum, zal gecontroleerd worden of het IP-adres van de aanvraag overeenkomt met het IP-adres wat eerder op Yuku gebruikt werd. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat iemand anders mogelijk met een gebruikersnaam aan de haal gaat. Als een gebruikersnaam (nog) niet toegelaten wordt, dan sturen wij hierover een persoonlijk bericht. Hierna kun je dan alsnog bewijzen dat een gebruikersnaam op Yuku ook al van jou was. Dit nemen wij dan in het persoonlijk bericht met je door.
 
FAQ
 
Het lukt me niet om mij te registreren, wat moet ik nu doen?
We hebben voor dit soort dingen de ‘tijdelijke vraagbaak’ geopend. Klik op het topic ‘Problemen bij aanmelding’. In het topic kun je dan op de knop ‘reageer’ klikken (aan de rechterzijde) en je vraag stellen. Het forumbeheer zal je dan zo spoedig mogelijk helpen.
 
Waarom willen jullie weten of ik lid ben van de Supportersvereniging?
Het forum is eigendom van de (leden van) de Supportersvereniging en wordt ook door de SV betaald. Uiteraard is het forum er voor alle supporters, maar we willen een beeld krijgen van de verdeling van lid/niet-lid op het forum. Verder wordt hier niets mee gedaan. Uiteraard wordt je natuurlijk direct lid als je dit nog niet bent!

Hoe zit het met mijn privacy?
Net als op het Yuku-forum garanderen wij volledige anonimiteit en privacy voor de leden van het forum.

Mijn vraag staat er niet bij, waar kan ik deze alsnog stellen?
Kijk dan eerst op de php-BB FAQ op http://www.sv-vitesse.nl/forum/faq.php. Mocht je vraag dan alsnog niet beantwoord zijn, stel dan je vraag in ‘de Vraagbaak’ (voor nog niet geregistreerde leden) of in ‘Over dit Forum’ als je al wel geregistreerd bent.

Is er iets veranderd in de Vitesse Pool of Voetbal Pool?
Bij de Vitesse Pool is de puntentelling gewijzigd. In plaats van een vierpunten- is er nu gekozen voor een vijf-puntensysteem. We hebben hiervoor gekozen omdat met een vijf-puntensysteem een goede voorspelling een betere beloning krijgt.

In het oude systeem was de situatie nog als volgt. Stel dat de uitslag van een wedstrijd 2-4 is. In dat geval krijg je met een 1-3 voorspelling 2 punten, maar iemand die er helemaal naast zit met een 2-0 voorspelling krijgt maar 1 punt minder. Dat verschil vonden we bij nader inzien te klein. Daarom kennen we vanaf dit seizoen een punt extra toe voor het juiste doelpuntenverschil.

Nog een voorbeeld: als iemand 1-0 heeft voorspeld in een wedstrijd die in 4-0 eindigt, dan krijgt die deelnemer 3 punten, maar iemand die 5-1 heeft voorspeld krijgt maar 2 punten. Het is duidelijk dat de 2de voorspelling er veel dichter bij zat dan de eerste, maar is desondanks met 1 minder punt beloond dan de eerste. Een extra punt voor het juiste doelpunten verschil maakt het systeem eerlijker.

Puntentelling:

– 5 punten voor een correct voorspelde uitslag
– 3 punten voor de toto-uitslag + het aantal doelpunten verschil goed
– 2 punten voor alleen de toto-uitslag goed
– 1 punt voor het aantal doelpunten voor één van de teams goed Deze puntentelling zal ook gebruikt gaan worden in de Oranje Pool. In de Voetbal Pool blijft de puntentelling 1 punt per correct voorspelde toto-uitslag.

Is het forum helemaal af?
Nee, het forum is nooit af. Het forum is net als een stad: altijd zullen er dingen vernieuwd worden, dingen verdwijnen en dingen anders aangepakt worden. Dit hangt af van de ideeën die de leden aandragen en de inzichten van de internetcommissie. We kunnen bijvoorbeeld best nog wat mooie banners gebruiken, mocht je grafisch handig zijn.

Ik heb een goed idee voor het forum, wat nu?
De SV staat zeer open voor feedback en goede ideeën, zowel van leden als niet-leden. Een idee kun je altijd plaatsen in ‘Over dit Forum’, per persoonlijk bericht aan de forumbeheerders, of per e-mail aan supportersvereniging@vitesse.org

Wat gebeurt er met de bijdragen die op het oude forum geplaatst zijn?
Het is niet realiseerbaar om de bijdragen die op Yuku geplaatst zijn mee te nemen naar het nieuwe forum. We maken dus een volledig frisse nieuwe start.

Is het nieuwe forum onafhankelijk?
Het forum is eigendom van en wordt betaald door de Supportersvereniging. In financiële zin is het nieuwe forum dus niet onafhankelijk. Dit houdt geenszins in dat dit invloed heeft op wat er besproken mag worden op het forum. Kritiek op de Supportersvereniging of wat dan ook, is gewoon toegestaan. Inhoudelijke feedback kun je echter altijd het beste mailen naar supportersvereniging@vitesse.org, dan komt het terecht bij degene die verantwoordelijk is voor dat onderwerp binnen de vereniging. Wij halen niets van het forum af, tenzij iets ingaat tegen onze forumregels, die voor iedereen te lezen zijn.

Ik had een definitieve verbanning op het Yuku-forum, kan ik me registreren op het nieuwe forum?
Definitieve verbanningen van het Yuku-forum hebben we meegenomen naar het nieuwe forum.

Hoe kan ik als ik meedoe in de oefenpool van de Vitesse Pool op het nieuwe forum met een nieuwe naam deelnemen, maar wel mijn score van de ‘oude’ naam meenemen?
Meld je op het nieuwe forum aan en stuur dan een persoonlijk bericht aan Positive Thinking, de organisator van de Vitesse Pool. Na controle van IP-adres zal je score meegenomen worden naar de nieuwe naam.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: