7 februari 2011 In de media

Swerts: “Ik herkende alleen nog Room bij Vitesse”

Gill Swerts kende een ongelukkige terugkeer in de GelreDome. De verdediger van Feyenoord moet juist routine brengen in de jonge ploeg, maar uitgerekend tegen zijn oude club Vitesse ging hij in de fout.

Swerts veroorzaakte een penalty in Arnhem, waar sinds zijn vertrek veel is veranderd.

Clubliefde
Tussen 2005 en 2008 speelde Swerts 66 competitiewedstrijden voor Vitesse. Sinds zijn vertrek is het roer volledig omgegaan bij de Arnhemmers. "Het stadion is hetzelfde en ook een aantal mensen die binnen de club werken ken ik nog wel. Maar op bestuurlijk niveau en in de spelersgroep is er veel veranderd", zei de Belgische vleugelverdediger.

"Van de spelers kende ik alleen Eloy Room. Wij speelden soms samen bij de beloften. De andere spelers waren er in mijn tijd niet." Swerts beaamt zijn dat hij bij Feyenoord op zijn plaats zit. "Ik heb een mooie tijd gehad in Arnhem, maar Feyenoord zit in mijn hart. Ik heb hier de hele jeugdopleiding doorlopen. Het gevoel bij Vitesse is toch anders", aldus de Belg.

Domme overtreding
Swerts keek nog even terug op zijn eigen optreden en dan met name op hét breekpunt voor Feyenoord. "Het was gewoon een domme overtreding. Ik had Marco van Ginkel gewoon voor me moeten houden. We hebben daardoor twee punten verloren", besluit de verdediger, die Ismaïl Aissati de penalty zag benutten 1-1.

(Relevante passages geplaatst; red.)

Goal

Hoofdsponsor: