28 augustus 2017 In de media

Swift nu al in de ban van bekerduel tegen Vitesse

De tegenstander kwam dit weekend uit de koker; de speeldatum werd maandagmiddag bekend. De Amsterdamse amateurclub Swift speelt woensdag 20 september om 17.00 uur op het Olympiaplein tegen de profs van Vitesse.
"Een hartstikke mooie wedstrijd", zegt trainer Bart Logchies. "Organisatorisch vraagt dat wel wat van een amateurclub. Daar zijn nu al mensen mee bezig om dat in goede banen te leiden."

Zo voldoet de lichtinstallatie van Swift niet aan de gevraagde hoeveelheid lux. Reden om al om 17.00 uur af te trappen, zodat de wedstrijd voor het donker is afgelopen. Verder vraagt de verwachte toeloop van een flink aantal toeschouwers om extra veiligheidsmaatregelen.

De zaterdag hoofdklasser plaatste zich dankzij een 3-0 zege op HBS voor het eerst in de historie voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Voor bekerwinnaar Vitesse is het het tweede opeenvolgende jaar dat de club bij een amateurclub uit de hoofdstad op bezoek moet. Vorig jaar wonnen de Arnhemmers met 7-2 van De Dijk.

"Nee, daar teken ik niet voor", zegt Logchies desgevraagd over zo'n uitslag. "Ik teken voor een stunt. Kijk, onze accommodatie is fantastisch, maar het kunstgrasveld is aan vervanging toe. Volgens mij is het voor Vitesse hartstikke lastig om op een woensdagavond midden in Amsterdam te spelen."
 

NHnieuws / Foto’s Swift – SV

Hoofdsponsor: