22 september 2016 In de media

Talent Buitink op stap met Oranje

Bondscoach Kees van Wonderen heeft spits Thomas Buitink van Vitesse opgenomen in de selectie voor Oranje Onder 17 jaar. Het Nederlandse jeugdteam werkt 28 september tot en met 3 oktober de eerste ronde van de EK-kwalificatie af in Boedapest.
Nijkerker Buitink geldt als een groot talent. Hij heeft dit seizoen al meegedaan met Jong Vitesse en is met 16 jaar en 75 dagen de jongste doelpuntenmaker ooit in de tweede divisie. Met Oranje O17 reist hij af naar Hongarije. In het kwalificatietoernooi zijn Denemarken, Liechtenstein en Hongarije de tegenstanders.

Oranje Onder 20
Van Vitesse zitten Joris Klein Holte, aanvoerder van Jong Vitesse, en Julian Lelieveld in de voorlopige selectie van Oranje Onder 20. Dat team werkt van 3 tot en met 11 oktober een vierlandentoernooi in Engeland af. Tegenstanders zijn de VS, Engeland en Duitsland.

Oranje Onder 19
Kai Koreniuk, Jesse Schuurman, Lars Ten Tije en Mitchell van Bergen, pas 17 jaar, zitten in de voorlopige selectie van Oranje O19. Dat team speelt van 6 tot en met 11 oktober een EK-kwalificatietoernooi in eigen land. Tegenstanders zijn Roemenië, San Marino en Noorwegen. In de voorlopige selectie zitten uit Gelderland ook Maarten Paes en Jay-Roy Grot van NEC.

Bij Jong Oranje is Kevin Diks, in de zomer overgestapt van Vitesse naar Fiorentina, opgenomen in de voorlopige selectie. Dat geldt voor Gelderland ook voor Patrick Joosten (voorheen NEC, nu FC Utrecht) en Hidde Jurjus (voorheen De Graafschap, nu PSV). Jong Oranje speelt in de EK-kwalificatie tegen Turkije en Cyprus.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: