8 juli 2018 In de media

Talent Vroegh: Debuut op trainingskamp

Patrick Vroegh is, net zoals Martijn Berden, voor de eerste keer mee op trainingskamp met de A-selectie. Vitesse Media sprak met de talentvolle middenvelder uit de Vitesse Voetbal Academie: ‘Dit is stiekem waar ik op had gehoopt’.
De 18-jarige Vroegh droeg vorig seizoen de aanvoerdersband bij Vitesse O19. Vroegh, geboren in het Gelderse Lingewaal, maakt zich op voor zijn vierde seizoen als Vitessenaar. Daarvoor speelde Vroegh drie jaar in de jeugdopleiding van Willem II. Na een jaar in O17 en twee seizoenen in O19, zet de carrière van Vroegh zich stapsgewijs voort. Met als ultieme beloning dat hij zich vanaf de eerste training mocht melden bij de A-selectie. “Drie dagen voor de eerste training kreeg ik een bericht dat ik mocht aansluiten. Dat is natuurlijk waarop ik stiekem had gehoopt. Ik was in mijn vakantie al bezig met het fit blijven, voor het geval dat ik aan mocht sluiten. Ik zie het als een mooie beloning voor al het harde werken.”

De eerste training met zo’n 2.000 supporters op Papendal was een ware belevenis voor de centrale middenvelder. Vroegh: “Ik had nog niet eerder meegemaakt dat er zo veel supporters kwamen kijken bij een training. Dat was heel speciaal om mee te maken.”

Twee dagen voor vertrek naar Karinthië kreeg Vroegh te horen dat hij definitief mee mocht op het trainingskamp. “Het is mijn eerste keer op trainingskamp met de A-selectie en dat is natuurlijk bijzonder. Ik probeer te genieten van wat ik allemaal mee maak. Ik kijk veel naar andere spelers om daar lering uit te trekken. We spelen hier vier oefenwedstrijd en dus hoop je ook wat minuten mee te pakken.”

En dat gebeurde vrijdagavond. In de eerste oefenwedstrijd van het seizoen mocht Vroegh zijn allereerste, weliswaar officieuze, minuten maken in het eerste elftal van Vitesse. “Ik voelde wat meer spanning dan normaal. Je allereerste minuten maken in het eerste elftal is natuurlijk waar je het van kleins af aan voor gedaan hebt. En juist op die momenten wil je laten zien dat je niet voor niets bij de groep zit. Als je ’s avonds in bed ligt dan besef je wel hoe bijzonder die eerste minuten zijn.”

Wat opvalt is dat Vroegh zijn mannetje staat. Op de trainingen laat hij zich, ondanks dat het er fel aan toe gaat, niet kennen: “Ook op de trainingen wil je laten zien wat je kan. Zeker bij de eerste trainingen van het seizoen was het wel even slikken. De intensiteit was enorm hoog. Soms voelen je benen zwaar, maar de andere dag gaat het juist weer lekker en mag het bij wijzen van spreken nog wel twee uur langer duren.”

Vroegh tekende vorig jaar een contract voor drie seizoenen. De centrale middenvelder omschrijft zichzelf als een technisch begaafde en voetballende middenvelder. Een goed linkerbeen, vaak aanspeelbaar en met een goed overzicht. Normaal gesproken sluit Vroegh binnenkort weer aan bij Jong Vitesse. Je weet nooit hoe een carrière zich gaat ontwikkelen, maar ongetwijfeld gaan we de komende jaren nog veel van Vroegh horen.

Vitesse / Foto’s SV & Vitesse

Hoofdsponsor: