7 augustus 2024 In de media

Talentvolle Yegoian tekent meerjarig contract bij Vitesse

Na een succesvolle voorbereiding heeft Irakli Yegoian zijn handtekening gezet onder zijn eerste verbintenis bij Vitesse. De 20-jarige middenvelder uit Georgië tekent in Arnhem voor twee jaar, met een optie voor nog een seizoen.

De kersverse aanwinst is geboren in Georgië en verruilde op jonge leeftijd zijn thuisland voor Nederland. Op jonge leeftijd viel het talent al meteen op en maakte hij zijn eerste stappen in de Academie van Ajax. Medio 2017 verliet de middenvelder de Amsterdammers voor een nieuwe uitdaging bij de FC Twente/Heracles Academie. Ondanks een meerjarig contract in Twente kiest de jonge middenvelder voor een nieuwe uitdaging in Arnhem.

Sinds de eerste training is Yegoian al onderdeel van de ploeg van John van den Brom. Het harde werk heeft nu geresulteerd in een contract bij de Arnhemmers. Yegoian vertelt: “Ik ben heel blij dat ik na een hoop onzekerheid bij de club eindelijk mijn contract kan tekenen. Het is een eer om voor deze club te spelen, en het is nu aan mij om het vertrouwen terug te betalen. Op het middenveld hoop ik mijn kansen te pakken en van waarde te zijn voor het team.”

Theo Janssen is blij met het aantrekken van Yegoian: “Vanaf de eerste training maakte Irakli een gedreven indruk. Hij is gebrand om het maximale uit zichzelf te halen. Dat is bewonderenswaardig en dat maakt hem tevens zo’n goede voetballer. Ik ben ervan overtuigd dat Irakli een dragende speler kan worden voor de club.”

Vitesse feliciteert Yegoian van harte met zijn eerste verbintenis in Arnhem en wenst hem veel succes komend seizoen.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: