4 oktober 2021 In de media

Tannane doet zijn verhaal: ‘Ploeggenoten snappen niet wat er aan de hand is’

Oussama Tannane heeft zich tegenover De Telegraaf uitgesproken over zijn situatie bij Vitesse. De middenvelder, die vorig seizoen blikvanger was bij de Arnhemmers, werd afgelopen week door trainer Thomas Letsch uit de selectie gezet. De creatieveling is ontstemd over het feit dat hij als lastpak wordt weggezet.

Tannane geeft aan te weten dat hij een imago heeft, waardoor sommige mensen misschien aan zijn verhaal zullen twijfelen. “Maar wie me beter kent, weet dat ik niet meer die lastpost ben die ik in het verleden wel was. Daarom doet het me ook zoveel pijn dat ik uit de selectie ben gezet. De publieke opinie keert zich tegen me, maar gelukkig prikken ook veel mensen daar doorheen, want het is in dit geval echt onterecht”, stelt de aanvaller. “Natuurlijk vraag ik mezelf ook af wat ik verkeerd heb gedaan. Maar behalve dat ik vast weleens teleurgesteld ben geweest dat ik niet speelde, weet ik het echt niet.”

De aanvaller vertelt dat zijn ploeggenoten ook niet begrijpen waarom hij uit de selectie is gezet. “Ik ben door meerdere ploeggenoten gebeld, die echt niet snappen wat er aan de hand is. Ik trainde gewoon ontzettend goed.” Volgens Tannene heeft Letsch de spelersgroep laten weten dat er eigenlijk niets gebeurd is.

De creatieveling legt de optie om zijn contract te laten ontbinden overigens naast zich neer. “Ik wil strijden voor mijn plek, afscheid nemen met een plek die recht geeft op Europees voetbal en Vitesse via de voordeur verlaten. Ik heb een contract en moet en wil me daaraan houden. Ik heb maandagmiddag een gesprek en dan hoor ik het wel.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: