22 juni 2021 In de media

Tannane en Bazoer staan voor snel vertrek bij Vitesse

Oussama Tannane en Riechedly Bazoer schermen allebei met concrete interesse van andere clubs. “De kans is niet groot dat ik blijf”, zegt Bazoer na de eerste training. Vitesse wil meewerken aan een vertrek.

Vitesse raakt beide smaakmakers waarschijnlijk kwijt, ook al loopt het contract van Tannane en Bazoer nog door tot de zomer van 2022. “Het afgelopen seizoen is voor Vitesse maar ook voor mij een heel goed seizoen geweest”, reageert Bazoer op Papendal waar de selectie dinsdagochtend voor het eerst weer bijeen kwam. “Iedereen weet van mijn ambities en dat ik graag een stap wil maken. We gaan het zien. Voorlopig sta ik hier gewoon.”

Turkse interesse

Ook Tannane meldde zich, overigens maar net op tijd, voor de eerste training van het nieuwe seizoen. De creatieve middenvelder is tijdens zijn vakantie gesignaleerd in Turkije met mensen van topclub Fenerbahce. Hij wil er weinig over kwijt. Met een lach: “Ik heb daar lekker gegeten en genoten. Het was een fijne trip.

Hij bevestigt dat er contact is met clubs. “Ik heb zeker gesprekken gevoerd”, aldus Tannane zonder concreet in te gaan op Fenerbahce. “Het is ook duidelijk dat ik hier mooie jaren heb gehad. Maar we hebben ook gezegd dat ik de club een transferbedrag gun. Volgend seizoen loop ik gratis de deur uit. Dat is wat we allebei niet willen.”

Beste jaren

“Als de tijd daar is en ik teken, zal ik de eerste zijn die zal schreeuwen dat het rond is”, voegt Tannane nog toe. “Maar nu is het kalm. Ik wil me niet haasten en moet de goede keuze maken. Ik ben nu 27 jaar en zit in mijn beste jaren van mijn voetballeven. Het afgelopen was ook zeker het beste uit mijn loopbaan. Maar als ik hier blijf, zal ik alles geven en willen we Europees doorgaan. Ik ben trots dat ik dit tenue draag van Vitesse.”

Bazoer: “Voor mij moet de volgende club voldoen aan het perfecte plaatje. Nee, in mijn hoofd heb ik zeker nog geen afscheid genomen. Er zijn wel clubs concreet, maar ook ik moet de goede keuze maken. Dat is waar ik mee zit. Zo lang ik hier zit, geef ik 100 procent voor de club en voor de trainer die ik zeer dankbaar ben. Hij heeft veel voor mij gedaan, zowel binnen als buiten het veld.”

Open voor vertrek

Voor Vitesse is een vertrek van de twee blikvangers bespreekbaar. Technisch directeur Johannes Spors reageerde dinsdagmiddag op de ontwikkelingen. “Er is niet een club geweest die hard op de deur heeft geklopt bij ons. De markt met transfers komt nu net een beetje op gang. Dit heeft nog wel even wat dagen nodig. Als er een goed bod komt, staan wij open voor een vertrek van zowel Tannane als Bazoer”, aldus Spors.

Vitesse speelt 5 en 12 augustus twee Europese wedstrijden. Doel in de nieuwe Conference League is om de groepsfase van dat toernooi te bereiken. “Ik heb geen specifieke deadline gesteld aan de spelers”, zegt Spors. “Maar er komt natuurlijk een moment dat we de volledige focus willen hebben op Vitesse. Dat lijkt me ook een normaal en logisch proces. We willen succes hebben met het team en dan is het op een gegeven moment wel ja of nee. Of dit moment is er niets concreet.”

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: