13 september 2021 In de media

Tannane heeft begrip voor keuze Letsch: ‘Volkomen begrijpelijk dat ik op bank zat’

Oussama Tannane noemt het ‘volkomen begrijpelijk’ dat hij tegen RKC Waalwijk op de bank begon. De Marokkaanse spelmaker was een deel van de afgelopen week namelijk ziek. Tannane vertelt ook kort over zijn uitgebleven transfer, ondanks zijn vertrekwens.

Tegen RKC viel Tannane direct na de rust in bij Vitesse. Trainer Thomas Letsch vertelde voor de wedstrijd dat Tannane ziek is geweest, waardoor hij op de bank begon. “Ja, dat klopt”, bevestigt de aanvallende middenvelder voor de camera van ESPN. “Ik was maandag tot woensdag ziek en donderdag trainde ik een beetje mee. Vanaf vrijdag deed ik pas weer volledig mee. Het is volkomen begrijpelijk dat ik op de bank moest beginnen.”

Tegenover De Gelderlander vertelt Tannane over zijn optreden tegen RKC. “Ik probeer het elftal mee te nemen. Ik denk dat ik daarvoor de kwaliteiten heb. Dat is nu gelukkig uitgekomen, met een belangrijke overwinning. Wat er nu moet gebeuren? Dat zijn vragen voor de trainer. Ik ben fit voor 90 minuten.”

Deze zomer maakte Tannane er geen geheim van dat hij wilde vertrekken bij Vitesse. Een transfer bleef echter uit voor de 27-jarige linkspoot. “Voor mij is het ook klaar”, vertelt hij. “Ik heb al een tijdje een punt erachter gezet. Ik heb het naar mijn zin bij Vitesse en ik kan weer bij mijn familie zijn. Alles is dichtbij. Het was een wens en die is niet uitgekomen. Nu moet ik weer doorgaan.”

RKC – Vitesse 1 – 2
Eredivisie seizoen 2021 – 2022
Mandemakersstadion Waalwijk

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: