2 maart 2021 In de media

Tannane: ‘Ik heb me zo vaak moeten bewijzen’

Oussama Tannane hoopt het seizoen succesvol af te sluiten met Vitesse, waarna alle opties op tafel liggen. Een nieuw seizoen Vitesse, maar ook een transfer buiten Nederland. De 26-jarige aanvallende middenvelder sluit een nieuw avontuur in het buitenland niet uit.

“Daar gaan dingen toch anders. Daar praten ze niet over een ruzietje. Ik heb vier jaar in het buitenland gespeeld en ja, ik mis die mannenwereld wel een beetje”, zegt Tannane, die een contract tot medio 2022 heeft in Arnhem, tegen het Algemeen Dagblad.

Veel lof bij Vitesse

Tannane krijgt dit seizoen veel lof bij Vitesse, maar incidenten uit het verleden blijven aan zijn loopbaan kleven. “Ik weet óók wel dat ik met mijn kwaliteiten hoger had kunnen spelen. En mijn verleden speelt daar een rol in, dat weet ik. Maar ik ben 26, hè? Ben in de bloei van mijn carrière en heb al zoveel meegemaakt. Ik ben gevormd, volwassener geworden. Ook als mens.”

‘Misschien was ik soms te eerlijk’

Tannane is moslim. In de Koran leest hij dat wat is voorbestemd, je toekomt. Al heeft hij zich, nadat hij bij FC Utrecht op non-actief werd gezet na een incident met Sean Klaiber, wel aangepast. “Ïk heb altijd mezelf willen zijn. Misschien was ik soms te eerlijk, te lief voor de voetbalwereld. Ik was jong en wist niet in wat voor wereld ik terechtkwam. Ik dacht dat ik voor mezelf moest opkomen, maar als ik dat deed, was ik meteen een moeilijke jongen. Ik had moeite met alles maar accepteren. Uiteindelijk besefte ik dat áls ik nog wat wil bereiken, ik me moest aanpassen. Het belangrijkste vind ik om mezelf te blijven, maar de échte Ous haal je er nu niet meer uit.”

‘Doorzettingsvermogen is nooit mijn probleem geweest’

Onder Thomas Letsch is Tannane uitgegroeid tot één van de smaakmakers in de Eredivisie.  Hij is rustiger, een figuur naar wie jonge spelers opkijken in de kleedkamer van Vitesse. Maar hoewel hij vaak wordt bejubeld, vindt Tannane dat het nog te vaak over randzaken gaat.maar de spelmaker vindt dat het te vaak over randzaken gaat. Hij voelt zich onbegrepen. Veel mensen krijgen sneller waardering dan ik, dat klopt. Maar goed, ik heb me zo vaak moeten bewijzen. Ik zat bij FC Utrecht in een enorme dip en ben toch ook teruggekomen. Doorzettingsvermogen is nooit mijn probleem geweest. Spijt heb ik ook niet. Wat voorbestemd is, komt wel, dat staat in de Koran. En ik ben tot nu toe gewoon een heel gelukkige jongen.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: