15 juli 2021 In de media

Tannane staat nog steeds op de lijst bij de Turkse Super League-reuzen

Vitessenaar Oussama Tannane, die eerder naar Istanbul kwam, blijft op de agenda van de Super League-reuzen staan. Fenerbahçe, Galatasaray en Beşiktaş zijn actief voor de Marokkaanse voetballer. 
Oussama Tannane, die op 9 juni met de Ümit National Team-voetballer Yusuf Barası naar Turkije kwam, hield gesprekken, maar kreeg uiteindelijk niet wat hij wilde en keerde terug naar Nederland. Toen de onderhandelingen, die vooral door Fenerbahçe werden gevoerd geen resultaat konden opleveren, voegde de Marokkaanse voetballer zich bij de Vitesse-selectie op het trainingskamp waar zijn ploeg zich opmaakte voor het nieuwe seizoen. De interesse van Istanbulse reuzen in hem is echter nog niet voorbij. Fenerbahçe, Galatasaray en Beşiktaş volgen hem.

Na de beelden van Tannane, die vorige maand in Istanbul aankwam op de luchthaven, werd zijn transfer naar Fenerbahçe in overweging genomen. Op dat moment kon de ervaren voetballer, van wie verwacht werd dat hij als de spelverdeler op het veld zou worden gepositioneerd, niet door de coach worden vastgelden om gelijk bij het team aan te sluiten. De contacten zijn echter niet verbroken. Als de koppigheid van Vitesse wordt doorbroken, kunnen de handtekeningen worden gezet.

Na de kritiek die hij tijdens het seizoen kreeg, werd geprobeerd om Belhanda, wiens contract werd beëindigd, te vervangen. Aslan, die Tannane wilde toevoegen aan de selectie als spelverdeler het middenveld kon sturen, zat net als Fenerbahçe vast in de onderhandelingen. Als Vitesse de gewenste prijs opnieuw verlaagt, kunnen de onderhandelingen worden voortgezet.

Actief in Beşiktaş

In Beşiktaş, dat in voorbereiding is voor de Champions League, bleef de agenda van Alex Teixeira actief maar het contract van Tannane liep na een jaar af en zijn plannen veranderden. Zwart-witte mensen die al eerder Elayis Rabbit in Nederland wilden hebben, volgen de ontwikkelingen nog nauwer omdat Erdal Torunoğulları in dit land is. Als er enige beweging is in vraagprijs of als zijn contract wordt beëindigd, zal de Black Eagle zijn zet doen.

Wie is Oussama Tannane?

Oussama Tannane, geboren op 23 maart 1994 in Tétouan, Marokko, is 27 jaar oud. Hij begon met voetballen bij Zeeburgia, waar veel sterren hun eerste stappen zetten. Hij speelde ook voor Ajax, Utrecht en PSV. Hij stapte over naar Heerenveen en kwam van daaruit terecht bij Heracles. Hij wist met zijn optreden de aandacht te trekken en Saint Etienne trok hem aan voor 2,5 miljoen euro. Na op huurbasis te hebben gespeeld in Las Palmas en Utrecht, was zijn volgende stop dit keer Vitesse. De Arnhemse vertegenwoordiger van de Marokkaanse ster in het nationale team huurde hem eerst een jaar alvorens hem een jaar later onder contract te nemen. Vorig seizoen maakte hij 8 goals en 12 assists in 34 wedstrijden. Hij speelde 11 keer voor het Marokkaanse nationale team. Hij heeft een U21-kampioenschap met Heerenveen op zijn CV staan.

Bron: Gazetedamga / Foto's: SV

Hoofdsponsor: