23 september 2019 In de media

Tannane: ”Vitesse is een warm bad. Ik zit echt goed op mijn plek nu”

Oussama Tannane ondervond bij zijn zoektocht naar een nieuwe club hinder van het stempeltje dat hij meedroeg door zijn verleden bij FC Utrecht.
 Tannane: „Onbedoeld heeft dat zeker wel een rol gespeeld. Mensen krijgen toch een bepaald beeld. Dat heeft zeker bij bepaalde clubs meegespeeld.”

"’We weten hoe jij bent, jij bent een echte’"
 Vitesse liet zich door het stempeltje niet afschrikken. „Ik kreeg een belletje van Vitesse en die zeiden ’we weten hoe jij bent, jij bent een echte’. Ze weten dat ik eerlijk ben en onrecht niks vind. Daardoor vinden ze mij blijkbaar een echte man, die iets uitstraalt. Dat waardeer ik enorm. Ik laat FC Utrecht achter me en kijk lekker vooruit."

Vitesse is een heel warm bad
"Ik vind dat ik er mentaal sterker uit ben gekomen en ik ben bij Vitesse in een heel warm bad terechtgekomen. Ik zit echt goed op mijn plek nu. Ik denk dat ik bij Vitesse mijn oude spelniveau weer ga halen van mijn jaren bij Heracles en mijn begintijd in Frankrijk (bij Saint-Etienne, red.).”

Vitesse-trainer Leonid Slutsky heeft hoge verwachtingen van Tannane. „Oussama kan nog beter dan hij nu laat zien. Dat verwacht hij ook van zichzelf. Hij heeft de afgelopen tijd zeven kilo verloren en hij wordt steeds beter. Naar mijn idee heeft hij de mogelijkheid om een van de belangrijkste spelers van het team te worden. Hij is creatief en hij heeft grote individuele kwaliteiten."

"Maar hij heeft nog wel tijd nodig om op zijn beste niveau te komen. Als je sinds februari niet meer hebt gespeeld, dan ben je niet na een paar wedstrijden terug op je oude niveau.”

TG- Bew. SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: