26 februari 2011 In de media

Team Heracles veel te sterk voor individuen van Vitesse

Het verschil tussen een ingespeelde ploeg en een verzameling individuen zal zelden zo schrijnend zijn geweest als in de wedstrijd die Heracles Almelo overtuigend met 6-1 won van Vitesse.

Door een gebroken pink was Heracles-verdediger Tim Breukers niet in staat om te spelen. Hij werd vervangen door Mike te Wierik. Bij Vitesse ontbraken de vormgevers Ismail Aissati en Nemanja Matic vanwege schorsingen. Davy Pröpper had daarom weer een basisplaats en Marcus Pedersen stond ook aan de aftrap.

Het trok een forse wissel op het spel van de ploeg van Albert Ferrer dat organisatorisch nogal matig in elkaar stak. Dit in tegenstelling tot Heracles dat eenvoudig kon terugvallen op automatismen en bereid was om te wachten op foutjes van de Arnhemmers. In de 39ste minuut zorgde een opeenstapeling van fouten bij Vitesse tot de openingstreffer.

Terwijl Eloy Room schreeuwend uitkwam om een voorzet te vangen, zette Slobodan Rajkovic toch zijn hoofd tegen de bal. Deze belandde voor de voeten van de mee opgekomen Mark Looms die hard uithaalde. Zijn pegel dreigde echter voorlangs te gaan, maar Room schoot de Almeloërs te hulp door de bal in eigen doel te werken. Diezelfde Room had op dat moment Willy Overtoom en Darl Douglas al met goede reddingen van het scoren gehouden.

Kort na rust liep Everton goed door op een doorkopbal van Samuel Armenteros en lobte op gevoelige wijze de bal over de tevergeefs uitkomende Room. Een pegel van Mark-Jan Fledderus betekende de 3-0. Daarna vergreep eerst Genaro Snijders zich aan Armenteros en kort daarop Guram Kashia zich aan Everton wat twee strafschoppen tot gevolg had. Overtoom schoot de eerste met meer overtuiging binnen dan de tweede, maar liet wel een 5-0 tussenstand op het scorebord verschijnen.

Kashia had bij de 6-0 eveneens een negatief aandeel. Een hoekschop van Fledderus ging via de rug van de Georgische verdediger in het Arnhemse doel. Terwijl Heracles het wel best vond, maakte Vitesse in de blessuretijd nog een eretreffer. Kashia kopte een hoekschop binnen, maar vierde deze met het schaamrood op de kaken. Heracles verschaft zich met deze zege weer wat adem in strijd tegen degradatie, waar Vitesse zich nog lang niet kan voorbereiden op een rustig seizoensslot.

VI

Hoofdsponsor: