30 juni 2021 In de media

Technisch directeur Johannes Spors tekent bij tot medio 2024

Omdat de samenwerking van beide kanten uitstekend bevalt, heeft Johannes Spors zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Vitesse. De 38-jarige technisch directeur heeft zijn verbintenis in Arnhem met één seizoen verlengd, tot medio 2024.

Het feit dat Spors na vijftien maanden in Arnhemse dienst al een jaar toevoegt aan zijn nog doorlopende contract, zegt veel volgens de technisch directeur. “Ik voel me thuis bij Vitesse”, aldus Spors. “Ik word gedreven door ambitie en ontwikkeling en deze elementen vind ik volledig terug in deze club en in mijn functie. De voortreffelijke omstandigheden en faciliteiten zorgen voor een topsportklimaat. Daarin werken de staf, spelers, directie en overige collega’s op een succesvolle manier samen. Ik ben zeer verheugd dat ik mijn ideeën en filosofie nog jaren kan implementeren bij Vitesse. Ik wil de club bedanken voor het vertrouwen dat ik hiervoor krijg. Tot dusver heb ik eigenlijk maar één ding gemist: de fans in het stadion. Ik kijk écht uit naar een GelreDome met publiek.”

Het tijdige bijtekenen van Spors onderstreept tevens dat de blik bij Vitesse niet louter gericht is op de korte termijn. “Met het bereiken van de vierde plaats, de bekerfinale en Europees voetbal was het zonder meer een geslaagd seizoen, maar voor de continuïteit van de club is het belangrijk om ook te blijven kijken naar de middellange en de lange termijn. Onze sterke visie moet terugkomen en nog sterker geïntegreerd worden in alle facetten van de club. Niet alleen bij het eerste elftal, maar ook bij de jeugdopleiding, de scouting, de medische afdeling, de performance coaches et cetera. Voor alles geldt: wat goed is, kan nog beter. Bij Vitesse geloven we dat we altijd nog meer kunnen bereiken”, aldus Spors. “Dat willen we doen met een innovatieve voetbalbenadering en een herkenbare en energieke speelstijl, die we structureel willen etaleren in Europa.”

Spors is opgegroeid in het Duitse Heidelberg, waar hij de studies Sportwetenschappen en Politicologie afrondde. De TD deed brede en langdurige ervaring op bij drie grote Duitse clubs. Hij maakte ruim tien jaar lang – eerst als videoanalist en later als Hoofd Scouting – de enorme groei van TSG 1899 Hoffenheim van dichtbij mee. In 2015 ging Spors als verantwoordelijke voor de scouting aan de slag bij RB Leipzig, waar eveneens grote sportieve stappen werden gezet. Nadat Spors zich nog twee jaar met een breed takenpakket bij Hamburger SV klaarstoomde voor de functie van technisch directeur, trad hij in april 2020 in deze functie bij Vitesse.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: