26 januari 2010 In de media

Technisch directeur evalueert beleid

Van Hintum in de verdediging

* Technisch directeur verklaart twee jaar beleid aan bestuur. 
* Nog geen duidelijkheid over aflopende contract Van Hint­um. 
* Gesprek over eventuele con­tractverlenging Kaya volgende week.

Technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse heeft gistermiddag uitgebreid met de raad van commissarissen en de bestuursvoorzitter van de club om de tafel gezeten om zijn beleid van de laatste twee jaar te verdedigen. Over de positie van Van Hintum, wiens contract in de zomer af­loopt, is niet gesproken.

Van Hintum verklaarde aan onder andere de nieuwe voorzitter Maas­bert Schouten en bestuursvoorzit­ter Bert Roetert het Arnhemse voetbalbeleid; zowel rond het eer­ste elftal als rond Jong Vitesse, de voetbalacademie, de jeugdscouting en de medische staf. „Ik heb uit­eengezet wat er in twee jaar alle­maal is gebeurd”, reageerde Van Hintum gisteravond. „ Het is een lang verhaal geweest, maar het is geen moment over mijn positie ge­gaan. Het was een evaluatie van mijn twee jaar bij Vitesse.”

Van Hintum kon niet zeggen of zijn verhaal hem contractverlen­ging oplevert. „ De afspraak is dat zij erop terugkomen en een nieu­we afspraak maken. Op welke ter­mijn weet ik niet.” Naast Schouten en Roetert zaten Henk-Jan Donderwinkel en Joop Kalksma van de rvc aan tafel. Sinds de komst van de nieuwe voorzitter Schouten, in december 2009, heeft de rvc meer invloed binnen de club.

Van Hintum bewaakt in elk geval nog wel de lange termijn bij de club. Hij hoopt deze week Wiljan Pluim tot medio 2013 vast leggen. Volgende week zit hij met de zaak­waarnemer van Onur Kaya om de tafel. Die is momenteel in het bui­tenland. Kaya, zaterdag matchwin­naar tegen Heracles met twee tref­fers, heeft een aflopen contract. Beide partijen moeten zich nog uitspreken over de toekomstwen­sen. Trainer Theo Bos heeft de club het advies gegeven langer door te gaan met de Belg.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: