16 juni 2023 In de media

Technische staf Vitesse vernieuwd; Raimond van der Gouw keeperstrainer

Voor het seizoen 2023|2024 worden er enkele wijzigingen doorgevoerd in de staf van het eerste elftal. Raimond van der Gouw keert als keeperstrainer terug bij Vitesse, waar Theo Janssen zijn aflopende contract met één jaar verlengd heeft. Marink Reedijk en Edwin Zoetebier zullen Vitesse verlaten.

Na drie jaren van afwezigheid keert Raimond van der Gouw weer terug bij Vitesse. De 60-jarige Oldenzaler was in het verleden al eens keeperstrainer bij Vitesse en maakte als doelman tussen 1988 en 1996 in meer dan 250 wedstrijden furore bij de club. Van der Gouw heeft een contract voor één seizoen getekend en is de opvolger van Edwin Zoetebier, die zich de komende periode zal beraden over zijn toekomst.

Theo Janssen heeft de aflopende verbintenis bij ‘zijn’ Vitesse tot medio 2024 verlengd. Ook het komende seizoen is Janssen dus als assistent-trainer onderdeel van de technische staf van hoofdtrainer Phillip Cocu.

Marink Reedijk vervolgt zijn loopbaan bij RSC Anderlecht, waar hij hoofdtrainer wordt van het beloftenteam, RSCA Futures.

Technisch directeur Benjamin Schmedes: “Allereerst wil ik Edwin en Marink bedanken voor hun inzet voor Vitesse. Namens de club wens ik ze veel succes voor de toekomst.”

Schmedes vervolgt: “Wij zijn zeer tevreden met de nieuwe samenstelling van de technische staf. Met Raimond hebben wij weer een echte Vitessenaar en bovendien een oud-doelman met ervaring in de absolute top van het internationale voetbal binnen onze gelederen”, aldus Schmedes.

“We zijn ook blij met de contractverlenging van Theo. Afgelopen seizoen heeft hij zich bewezen als een absolute versterking voor de technische staf. Theo zorgt voor een fris en aanvullend perspectief binnen de staf. Tot slot zullen we ons de komende periode buigen over de mogelijke vervanging van Marink.”

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: