21 april 2010 In de media

Ted van Leeuwen in beeld als technisch directeur Vitesse

Als het aan Vitesse ligt presenteert de club zo snel mogelijk een opvolger voor Marc van Hintum, die na dit seizoen afscheid neemt. Prominente kandidaat voor de leeggekomen stoel is Ted van Leeuwen (foto), momenteel al hoofd scouting in Arnhem.

Vitesse beschikt over weinig financiële mogelijkheden, en de kans lijkt reëel dat de taken van Van Hintum en Van Leeuwen samen worden gevoegd tot een functie. De ambities van Ted van Leeuwen zijn bekend. Eerder werkte hij als technisch directeur bij AGOVV Apeldoorn.

De ontwikkelingen rond de contractbesprekingen met Marc van Hintum hebben veel weg gehad van een soap. Maanden hield de oud-international hoop dat hij ook na dit seizoen als technisch directeur actief mocht zijn bij Vitesse. Eind november flirtte hij openlijk met een nieuw contract, aan hemzelf zou het niet liggen. Van Hintum gaf in VI zelfs aan zo’n 25 procent aan salaris in te willen leveren. Toch werd er pas afgelopen maandag meer bekend over zijn toekomst. Club en voormalig speler gaan niet langer met elkaar door, volgens de officiële lezing omdat er geen overeenkomst kon worden bereikt over een nieuw contract. Alles wijst er echter op dat Van Hintum voor de clubleiding (lees Maasbert Schouten, voorzitter van de raad van commissarissen) nooit een echt serieuze optie was voor de langere termijn. Een aanvankelijke aanbieding werd eerst verkort en vervolgens ingetrokken. En, voor Van Hintum minstens zo frustrerend, een definitief ja of nee werd zo lang mogelijk uitgesteld.

In 2008 werd Van Hintum aangesteld als opvolger van de naar Shakthar Donetsk vertrokken Jan Streuer. De nieuwe technisch directeur begon ambitieus, wilde Vitesse op een positieve manier op de kaart zetten, maar de prestaties werkten niet mee. Veel aankopen vielen tegen, en binnen een halfjaar tijd ontsloeg hij met Hans Westerhof al zijn tweede trainer. Eerder, medio 2008, werd Aad de Mos na een vertrouwensbreuk aan de kant gezet. Gedurende de volle twee jaar genoot Van Hintum het vertrouwen van algemeen directeur Paul van der Kraan. De td kwam eerder ook op zijn voorspraak naar Gelredome.

Dat het contract nu niet verlengd wordt, moet dan ook worden gezien als een beslissing uit de koker van Schouten, sinds kort voorzitter van de raad van commissarissen en tevens groot aandeel-houder van Vitesse. Verdere consequenties lijken in Arnhem dan ook niet uitgesloten te moeten worden.

VI magazine week 16

Hoofdsponsor: