15 mei 2010 In de media

Ted van Leeuwen neemt technisch beleid per direct over

Marc van Hintum is niet langer verantwoordelijk voor het technische beleid van Vitesse.

Dat kreeg de scheidend technisch direc­teur vorige week te horen van Vi­tesse’s algemeen directeur Paul van der Kraan.

Van Hintum alleen op papier td

  • Vertrekkende technisch direc­teur Marc van Hintum niet lan­ger verantwoordelijk voor het technisch beleid van Vitesse.
  • Hoofd scouting Ted van Leeu­wen neemt pakket al over. 
  • Bezuiniging hoofdtaak voor nieuwe man.

Eerder nam Van Hintum zelf het besluit zijn contract (tot 30 juni) niet te verlengen wegens een ver­trouwensbreuk met de raad van commissarissen.

„Officieel ben ik nog in functie, of­ficieus niet, maar ik ben niet op non-actief gezet. Dat is wat an­ders. Ik heb van Paul van der Kraan te horen gekregen dat mijn beleidsmatige taken worden over­genomen door Ted van Leeuwen. Dat snap ik heel goed, het is met mijn volledige instemming ge­beurd. Ik werk tot eind mei voor Vitesse, dan neem ik mijn vakan­tiedagen op en ben ik weg”, aldus de td, die dan ruim twee jaar in functie is geweest.

Van Hintum begeleidt Vitesse van­daag naar Berlijn, waar de club moet aantreden op een feestwed­strijd van Tweede Bundesligaclub 1. FC Union Berlin.

Zijn voorlopige ‘opvolger’ ( niet de functie, wel de taken) Ted van Leeuwen wacht de ondankbare taak de selectie uit te dunnen. „Er moet een financieel gat worden ge­dicht. De begroting moet terug, er moet geld worden gewonnen op salarisposten, daar is niks aan te doen”, reageert Van Leeuwen.

„Vitesse is niet de enige club die daarmee te maken heeft, een stuk of twaalf andere eredivisieclubs ook. Het zijn de verlate effecten van de wereldwijde economische crisis”, weet de oud technisch di­recteur van AGOVV en oud sport­journalist van De Gelderlander en Voetbal international.

Van Leeuwen krijgt de opdracht spelers met een in 2011 lopend con­tract te verkopen, zodat zij over een jaar niet transfervrij de deur uit gaan. Vitesse heeft geen geld om die spelers langer aan zich te binden omdat de salarissen naar beneden gaan. Het betreft de, naar Vitesse- begrippen, topspelers San­ti Kolk, Piet Velthuizen, Paul Ver­haegh, Dalibor Stevanovic, Nicky Hofs en de ( zwaar geblesseerde en onverkoopbare) Sinan Kaloglu.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: