4 december 2012 In de media

Tegen welke clubs haalt de top 5 hun punten?

Nu we bijna op de helft van het seizoen zitten er zijn namelijk al 15 van de 17 wedstrijd gespeeld is het wel eens interessant om te kijken tegen welke clubs de top 5 hun punten halen.
Omdat er geen echte subtop te onderscheiden is veeg ik de hele middenmoot van FC Utrecht tot en met SC Heerenveen op 1 hoop. Voor de degradatie kandidaten neem ik de onderste 5 dit zijn PEC Zwolle tot en met Willem II.

Wedstrijden tegen topclubs
In de topwedstrijden haalt Vitesse samen met Ajax de meeste punten, ook de tegengoals van Vitesse zijn prima te noemen. Feyenoord haalt schrikbarend weinig punten (slechts 1) tegen de topclubs en krijgt er maar liefst 9 om de oren. PSV en FC Twente moeten beiden nog tegen elkaar spelen en de winnaar kan zijn reputatie tegen topclubs nog iets opkrikken.

Wedstrijden tegen middenmotors
Alle topclubs hebben er inmiddels 7 wedstrijden tegen middenmotors op zitten. Hierin halen FC Twente met 19 en Feyenoord met 17 punten de meeste punten. Ook de doelsaldo’s en tegengoals zijn prima te noemen. PSV maakt de meeste goals tegen middenmotors maar laat 6 punten liggen door 2 verloren wedstrijden. Vitesse en Ajax laten respectievelijk 9 en 10 punten liggen en krijgen ook veel doelpunten tegen in wedstrijden met middenmotors

Wedstrijden tegen degradatie kandidaten
Tegen degradatie kandidaten winnen Vitesse, PSV, Ajax, en Feyenoord al hun wedstrijden, Vitesse heeft er ook nog geen tegen gekregen. FC Twente laat tegen degradatie kandidaten 4 punten liggen door 2 gelijke spelen. Ajax, Vitesse en Feyenoord moeten allemaal nog een wedstrijd tegen degradatie kandidaten spelen

Samenvatting
Nu we bijna op het einde zijn kunnen we zien dat Ajax en Vitesse top zijn in topwedstrijden maar punten laten liggen tegen de middenmoot. FC Twente is het beste tegen de middenmoot maar laat als enige punten liggen tegen degradatie kandidaten. PSV scoort het meeste van allemaal en kan bij winst op FC Twente gemiddeld genomen het beste presteren. Feyenoord is slecht in topwedstrijden maar is het beste tegen de middenmoot en degradatie kandidaten.


WijZijnVoetbal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: