4 januari 2019 In de media

Tegenvaller Vitesse: Gong kijkt door nieuwe knieblessure toe

Hilary Gong traint tijdens het verblijf van Vitesse in Portugal in afzondering. De Nigeriaanse aanvaller kampt opnieuw met een knieblessure. Daarmee staan de oefenduels van de Arnhemse club aan de Algarve tegen VfL Wolfsburg (Duitsland) en Livingston FC (Schotland) voor de vleugelspits op de tocht.
Gong (20) liep de kwetsuur op in december in de KNVB-bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys. Hij was op dat moment juist net weer fit. De Nigeriaan liep in de voorbereiding een knieblessure op, die een lange hersteltijd vergde. De aanvaller keerde tussendoor enkele keren terug in de selectie, maar kampte vervolgens steevast met terugslag.

Gong werd in de zomer door Vitesse overgenomen van AS Trencin uit Slowakije. Hij was de duurste aankoop van de Arnhemse club dit seizoen. De Afrikaan kwam dit seizoen acht keer in actie voor Vitesse. Dat betrof in de competitie, beker en Europa League telkens korte invalbeurten. Hij noteerde uiteindelijk één assist, in het duel van Vitesse met VVV-Venlo bij de goal van Oussama Darfalou.

Gelderlander / foto’s SV

Hoofdsponsor: