3 april 2014 In de media

Telegraaf verkoopt andermaal onzin

Marcel van der Kraan van de Telegraaf wist woensdag te melden dat de samenwerking tussen Chelsea en Vitesse ‘op springen staat’. De leiding van Chelsea zou nog deze week naar Nederland vliegen voor spoedoverleg in Arnhem.
Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vitesse, Bert Roetert reageerde stomverbaasd. "Ik heb daar geen enkel signaal van ontvangen. Het is dan ook niet aan de orde."

Algemeen directeur Joost de Wit was nog stelliger in zijn reactie. "Complete nonsens!"

Chef voetbal Valentijn Driessen van de Telegraaf maakt het zo mogelijk nog bonter. In zijn videoboodschap op de Telegraaf-site gebruikt hij woorden als "schandvlek", "competitiefixing" en "uit de competitie halen" in relatie tot Vitesse. Dat zijn nogal stevige teksten, voor iets dat op nog op geen enkele manier bewezen is en hij ook absoluut niet waar kan maken.

We zullen zien of meneer Driessen op zijn woorden terugkomt als blijkt dat hij andermaal onzin heeft verkocht aan zijn videokijkers en lezers. Maar dat geloven wij net zomin als zijn loze beweringen. Daar is namelijk karakter voor nodig.

Chelsea-lijn Vitesse op springen
Telegraaf 4-4-2014 door Marcel van der Kraan

De samenwerking met Chelsea en de financiering van Vitesse staan serieus op de tocht. Het Arnhemse speeltje van Alexander Chigirinsky, de Russische vriend van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, blijkt dé valsspeler van de Nederlandse competitie. Vitesse kan binnen nu en een jaar de Russische geldbron kwijtraken als de KNVB en de UEFA de druk verder opvoeren.

De leiding van Chelsea wil nog deze week naar Nederland vliegen voor spoedoverleg over de bom die is gebarsten na de onthullingen van voormalig eigenaar Merab Jordania. Op alle fronten heeft op dit moment crisismanagement plaats.

De voorzitter van de raad van commissarissen bij Vitesse, Bert Roetert, ging gistermiddag in tegen de bewering dat de Arnhemse club op gezag van Chelsea geen kampioen mag worden.

'Vitesse grote schandvlek'
Telegraaf 3-4-2014 door Valentijn Driessen

De zaak rond Vitesse en Merab Jordania kan een grote schandvlek voor het Nederlandse voetbal worden, zegt chef voetbal Valentijn Driessen van Telesport.

Klik hier voor de video

Supportersvereniging Vitesse / Foto SV

Hoofdsponsor: