23 december 2020 In de media

Teleurstellend resultaat in Alkaar

Vitesse heeft vanavond de laatste competitiewedstrijd van 2020 verloren. In Alkmaar werd het 3-1 voor AZ. Na een snelle openingsgoal van Jesper Karlsson drong Vitesse aan op de gelijkmaker, maar vergaten de Arnhemmers af te ronden. Het was Myron Boadu die zijn kans wel benutte en de 2-0 op het scorebord noteerde. Direct na rust deed Vitesse iets terug via Lois Openda. De ploeg van hoofdtrainer Thomas Letsch leek nog op gelijke hoogte te komen via Oussama Darfalou, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Ferdy Druijf zette de eindstand uiteindelijk op 3-1.

Vitesse sloot het kalenderjaar af met een uitwedstrijd tegen AZ. In het kletsnatte AFAS Stadion verscheen Vitesse met dezelfde elf namen aan de aftrap, als tijdens de gewonnen topwedstrijd tegen Feyenoord (1-0).

De beginfase was voor de thuisploeg. Maxi Wittek verwerkte de bal in het eigen strafschopgebied niet goed, waarop Karlsson van dichtbij het buitenkansje benutte: 1-0.

Na de vroege openingstreffer drong Vitesse meer en meer aan. De eerste kans voor Vitesse kwam op naam van Matus Bero, maar zijn poging ging over. In de 32ste minuut was Oussama Darfalou dichtbij een treffer met een kopbal, maar ook zijn inzet ging over. Nog eens drie minuten later was het wederom Bero. Hij verlengde een voorzet, maar AZ-doelman Marco Bizot redde adequaat. Het bleef kans regenen in Alkmaar, want ook Lois Openda had de gelijkmaker op zijn schoen. De Belgische spits gleed de voorzet van Eli Dasa bij de tweede paal net naast.

Waar Vitesse de trekker over vergat te halen, was AZ wel efficiënt. Want ook de tweede kans, vijf minuten voor rust, voor de Alkmaarders betekende een doelpunt. Owen Wijndal stoomde op, legde af op Boadu, die in de verre hoek raak schoot: 2-0.

Direct na rust was er wel reden tot juichen. Met enig fortuin kwam de aansluitingstreffer op naam van Openda. AZ-verdediger Timo Letschert probeerde de bal weg te werken, maar via Openda verdween de bal over Bizot in het doel: 2-1. Direct na de treffer moest Remko Pasveer er aan te pas komen, om een schot van Tijjani Reijnders onschadelijk te maken.

In de 64ste minuut leek Vitese langszij te komen. Oussama Darfalou werd gelanceerd en hij verschalkte Bizot. Maar de feestvreugde duurde kort, omdat er buitenspel was waargenomen. Vitesse bleef nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, totdat het een kwartier voor tijd onnodig en tegen de verhoudingen in de 3-1 om de oren kreeg. Een aanval vanaf de rechterkant van AZ belandde bij de tweede paal, waar invaller Druijf de wedstrijd besliste: 3-1. Daarmee verliest Vitesse de laatste wedstrijd van 2020.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: